PKN
  » Activiteiten » Leren in de kerk - Catechese 
Protestantse Gemeente Enschede
Catechese in de Ontmoetingskerk Catechese in de Ontmoetingskerk
In de (volwassenen-)catechese van de Ontmoetingskerk zoeken we verbinding. Verbinding tussen verschillende thema's en vormen. Verbinding tussen verschillende groepen in de gemeente. Verbinding ook tussen de leeftijden. 

Het Catecheseprogramma is een combinatie van verschillende gemeenteactiviteiten die elke ook een eigen doelgroep hebben - en die elk ook afzonderlijk te bezoeken zijn. Wie echter al deze verschillende groepen tezamen volgt krijgt een prachtige totaalkursus over waar het in geloof en kerk om gaat. 

De groepen/kringen die deel uitmaken van het catecheseprogramma Ontmoetingskerk zijn: 
Bijeenkomsten vinden altijd op dinsdag plaats. 
Kijk in de agenda voor actuele data. - Voor alle gemak zijn in de agenda de betreffende onderdelen voorzien van het catecheselogo (hier links).

NB Voor jongeren wordt op zondag tijdens de kerkdienst catechese gegeven. Zie de jongerenpagina.
 
Lees mee met de dominee Lees mee met de dominee
In de gesprekskring 'Lees mee met de dominee'  wordt ééns per maand vooruit gekeken naar de komende zondag. Dan kan het gaan over de lezingen. Maar ook over de verkiezingen die aanstaande zijn. Of over hevige vragen die spelen in het nieuws van die week.
Dit gesprek maakt deel uit van het catecheseprogramma Ontmoetingskerk. Jongeren staan daarom centraal. Maar graag voeren we het gesprek ook tussen de generaties.

 
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 15-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 15-11-2019 om 17:30
meer details

De opstanding....
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00
Over ‘hierna’ hebben we allemaal onze eigen beelden, zowel buiten als binnen de kerk. Dat varieert van beelden die vertellen van een ‘persoonlijk voortbestaan ook ná de dood’ tot ‘hierna is er gewoon niets’ en tal van beelden die zich ergens daartussen of daarnaast (vlindertjes, sterretjes) bevinden. Gesprek over onze beelden is – binnen en buiten de kerk – vaak moeilijk. We weten dat het beelden zijn, maar tegelijk zijn we in die beelden toch kwetsbaar. Ze raken aan ons diepste levensvertrouwen. 
Die variëteit in beelden is niet pas iets van onze moderne tijd, zo valt te ontdekken in het Evangelie van deze zondag (Lucas 20, 27-38). Ook in de tijd van Jezus liepen de beelden al ver uiteen. En ook in het Evangelie loopt een gesprek helemaal vast als mensen vergeten dat dergelijke beelden ‘maar’ beelden zijn….
Eens te meer gaat het Evangelie het thema ‘dood en opstanding’ niet uit de weg. Het gaat immers over ons diepste levensvertrouwen. Maar lukt het om door de klassieke beelden heen toch iets van nieuwe taal te vinden? Een kostbare vraag, zeker in het licht van de gedachtenis van onze gestorvenen, volgende week.

 meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.