PKN
  » Activiteiten » Leren in de kerk - Catechese 
Protestantse Gemeente Enschede
Catechese in de Ontmoetingskerk Catechese in de Ontmoetingskerk

In de (volwassenen-)catechese van de Ontmoetingskerk zoeken we verbinding. Verbinding tussen verschillende thema's en vormen. Verbinding tussen verschillende groepen in de gemeente. Verbinding ook tussen de leeftijden. 

Het Catecheseprogramma is een combinatie van verschillende gemeenteactiviteiten die elke ook een eigen doelgroep hebben - en die elk ook afzonderlijk te bezoeken zijn. Wie echter al deze verschillende groepen tezamen volgt krijgt een prachtige totaalkursus over waar het in geloof en kerk om gaat. 

De groepen/kringen die deel uitmaken van het catecheseprogramma Ontmoetingskerk zijn: 

Bijeenkomsten vinden altijd op dinsdag plaats. 
Kijk in de agenda voor actuele data. - Voor alle gemak zijn in de agenda de betreffende onderdelen voorzien van het catecheselogo (hier links).

NB Voor jongeren wordt op zondag tijdens de kerkdienst catechese gegeven. Zie de jongerenpagina.

 
Lees mee met de dominee Lees mee met de dominee

In de gesprekskring 'Lees mee met de dominee'  wordt ééns per maand vooruit gekeken naar de komende zondag. Dan kan het gaan over de lezingen. Maar ook over de verkiezingen die aanstaande zijn. Of over hevige vragen die spelen in het nieuws van die week.
Dit gesprek maakt deel uit van het catecheseprogramma Ontmoetingskerk. Jongeren staan daarom centraal. Maar graag voeren we het gesprek ook tussen de generaties.

 

 
 
 

Inloggen


 

Spreekuur predikant
datum en tijdstip 19-06-2018 om 10:00
meer details

Handwerken voor het goede doel
datum en tijdstip 20-06-2018 om 10:30u
meer details

Noabermaaltijd
datum en tijdstip 20-06-2018 om 17.45u
meer details

In Babel... Daniël in de zomer
datum en tijdstip 22-07-2018 om 10:00
Deze zomer lezen we in de Ontmoetingskerk het boek Daniël. En daarmee verblijven we zeven weken lang in Babel! Babel functioneert in de bijbelse verhalen als het land waar men niet meer weet wat goed is. Waar alle sporen van het bijbelse visioen van hoop op een andere, menselijker wereld zijn uitgewist. Babel is het land waar men de schouders ophaalt als de rechtstaat wordt bedreigd. Het is het land waar mensen zijn gaan wennen aan onrecht. Babel denkt Daniël van alles te kunnen beroven, zelfs van zijn naam. Maar één ding kan Babel hem niet ontnemen en dat is het bevrijdende visioen van de tora waar hij mee leeft. Dat visioen zit in zijn hart en houdt hem scherp. Het verhaal van Daniël komt actueel dichtbij en maakt ook ons wakker voor wat er deze dagen gebeurt. Een verhaal van troost en protest is het.
Voor wie, al is het dan vakantie, toch even wakker geschud wil worden…
meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad krant

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.