PKN
  » Activiteiten » Leren in de kerk - Catechese 
Protestantse Gemeente Enschede
Catechese in de Ontmoetingskerk Catechese in de Ontmoetingskerk

In de (volwassenen-)catechese van de Ontmoetingskerk zoeken we verbinding. Verbinding tussen verschillende thema's en vormen. Verbinding tussen verschillende groepen in de gemeente. Verbinding ook tussen de leeftijden. 

Het Catecheseprogramma is een combinatie van verschillende gemeenteactiviteiten die elke ook een eigen doelgroep hebben - en die elk ook afzonderlijk te bezoeken zijn. Wie echter al deze verschillende groepen tezamen volgt krijgt een prachtige totaalkursus over waar het in geloof en kerk om gaat. 

De groepen/kringen die deel uitmaken van het catecheseprogramma Ontmoetingskerk zijn: 

Bijeenkomsten vinden altijd op dinsdag plaats. 
Kijk in de agenda voor actuele data. - Voor alle gemak zijn in de agenda de betreffende onderdelen voorzien van het catecheselogo (hier links).

NB Voor jongeren wordt op zondag tijdens de kerkdienst catechese gegeven. Zie de jongerenpagina.

 
Lees mee met de dominee Lees mee met de dominee

In de gesprekskring 'Lees mee met de dominee'  wordt ééns per maand vooruit gekeken naar de komende zondag. Dan kan het gaan over de lezingen. Maar ook over de verkiezingen die aanstaande zijn. Of over hevige vragen die spelen in het nieuws van die week.
Dit gesprek maakt deel uit van het catecheseprogramma Ontmoetingskerk. Jongeren staan daarom centraal. Maar graag voeren we het gesprek ook tussen de generaties.

 

 
 
 

Inloggen


 

Noabermaaltijd
datum en tijdstip 15-08-2018 om 17.45u
meer details

Netwerk café 23+
datum en tijdstip 17-08-2018 om 17:30
meer details

Teken aan de wand
datum en tijdstip 19-08-2018 om 10:00
Vandaag is het feest. We zijn uitgenodigd voor een gigantisch drinkgelag met wel duizend gasten. Allemaal mensen die ertoe doen. Trump is er vast ook bij. Maar er zijn veel meer bekenden. En wij zijn er ook. De beste wijnen zijn ingekocht. Genoeg om iedereen zichzelf volkomen lam te laten zuipen. Alle mannen krijgen een prachtige vrouw op schoot.
Het feestje loopt al snel uit de hand. Gore moppen gaan over de tafel. De vrouwen zijn gereduceerd tot speeltjes. Er wordt hard gelachen over die stumpers buiten die het niet redden in het leven. Nee, het gaat nergens over. Moet dat dan?
Maar dan is daar ineens een mensenhand. En die hand schrijft een paar woorden op de muur. Zomaar wat letters tijdens een tekstloos feestje. De gastheer schrikt zich een ongeluk. En niemand durft de woorden te ontcijferen.
Er is er maar eentje die deze woorden kan lezen. En dat is de joodse jongen die ooit door de vader van de gastheer werd gedeporteerd uit zijn land. ‘Gewogen en te licht bevonden’, leest hij.  Nihilisme wordt ontmaskerd. Een teken aan de wand.

 meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Kerkelijk Bureau
Openingstijden:
maandag t/m donderdag 10.00 - 13.30 uur.

Het Kerkelijk Bureau is gesloten van 17
augustus tot 10 september


 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad krant

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.