PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

zo 18 september 2016

Festival De Oriënt

Locatie: 
 Muziekcentrum
Tijdstip: 
 19:00  - 21:00

Optreden Syrisch Ornina Ensemble (in het kader van de Vredesweek)
Het Ornina Ensemble bestaat uit 5 à 10 professionele musici en zangers uit het Nabije-Oosten (Syrië, Irak), die elkaar in Nederland gevonden hebben. De groep speelt een breed repertoire van klassieke Arabische muziek, Arabische volksmuziek, Sufi songs en lichte muziek (o.a. bekend van grote namen als Umm Kultum en Fayruz). Naast korte stukken (bijv. sama’i of de lichtvoetige lunga) speelt het Ornina Ensemble ook een klassieke arabische concertvorm, de wasla (suite). De wasla begint met een instrumentaal stuk. Daarna volgt een reeks liederen, afgewisseld met vocale en instrumentale improvisaties (taqsim) en afgesloten met één of meer vrolijke dansliederen (qudud). Bijv. Qudud Halabiya.
Veel Arabische liederen gaan over liefde en andere emoties. De Arabische literatuur en dichtkunst zijn bloemrijk en staan boordevol symboliek. Het zelfde geldt voor liedteksten.
Het Syrisch Ornina Ensemble bestaat uit: Sherbel Hanna (zang), Rime Dreze (zang), Majed Saraydeen (nay), Jamil Al Asadi (qanun), Nazeer Abdulhai (ud) en Latif al Obaidi (riqq en darabukka)  

terug
 


 
 

Inloggen


 

"Israël en het evangelie van Johannes"
datum en tijdstip 30-01-2020 om 19:30
meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 31-01-2020 om 13:15 uur
meer details

Meditatief wandelen in januari
datum en tijdstip 31-01-2020 om 14:00
meer details

Doopdienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.