PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

zo 27 september 2015

Vredeszondag en Vredesweek over VREDE VERBINDT

Locatie: 
 Ontmoetingskerk, Varviksingel, Enschede
Tijdstip: 
 10:30 uur

vrede verbindtDe oecumenische kerkdienst is voorbereid door leden van de Rooms-Katholieke Kerk, de Syrisch-Orthodoxe Kerk, het Leger des Heils, de Doopsgezinde Gemeente, de Vrije Evangelische Gemeente en de Protestantse Gemeente, allen uit Enschede.
Centraal staat het thema van de Vredesweek, die van 20 tot en met 27 september wordt gehouden: vrede verbindt. Met dat motto roept de kerkelijke vredesbeweging PAX op tot ontmoeting en verbinding. En dat begint op de vierkante meter van ons eigen leven, hier in onze stad Enschede. Samen horen van vrede, samen zingen van vrede en samen bidden om vrede verbindt ons met elkaar, met de stad en met de hele bewoonde wereld.
Uiteraard is er na de kerkdienst volop gelegenheid elkaar te ontmoeten, oude verbindingen te verdiepen en nieuwe te leggen en zeker ook om de dan pas geopende Ontmoetingskerk te bekijken.
Iedereen is van harte welkom om deze dienst bij te wonen.

Ds. Richard Vissinga

terug
 


 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 15-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 15-11-2019 om 17:30
meer details

De opstanding....
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00
Over ‘hierna’ hebben we allemaal onze eigen beelden, zowel buiten als binnen de kerk. Dat varieert van beelden die vertellen van een ‘persoonlijk voortbestaan ook ná de dood’ tot ‘hierna is er gewoon niets’ en tal van beelden die zich ergens daartussen of daarnaast (vlindertjes, sterretjes) bevinden. Gesprek over onze beelden is – binnen en buiten de kerk – vaak moeilijk. We weten dat het beelden zijn, maar tegelijk zijn we in die beelden toch kwetsbaar. Ze raken aan ons diepste levensvertrouwen. 
Die variëteit in beelden is niet pas iets van onze moderne tijd, zo valt te ontdekken in het Evangelie van deze zondag (Lucas 20, 27-38). Ook in de tijd van Jezus liepen de beelden al ver uiteen. En ook in het Evangelie loopt een gesprek helemaal vast als mensen vergeten dat dergelijke beelden ‘maar’ beelden zijn….
Eens te meer gaat het Evangelie het thema ‘dood en opstanding’ niet uit de weg. Het gaat immers over ons diepste levensvertrouwen. Maar lukt het om door de klassieke beelden heen toch iets van nieuwe taal te vinden? Een kostbare vraag, zeker in het licht van de gedachtenis van onze gestorvenen, volgende week.

 meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.