PKN
  » Ontmoetingskerk » Momenten in het leven 
Protestantse Gemeente Enschede
Uitvaart Uitvaart

Nadenken over een kerkelijke uitvaart
Je voorbereiden op een overlijden is vaak niet mogelijk. Soms is er een voorbereidingstijd, soms komt het volkomen onverwacht. Het is goed je te oriënteren, zelfs als er niets aan de hand is; gewoon goed om te weten.

Het kan zijn dat de nabestaanden prijs stellen op een dienst van gedachtenis en afscheid bij het overlijden van een geliefde. In dat geval is het gewenst zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een van de predikanten. Met deze kan alles besproken worden wat daarmee samenhangt, in het bijzonder de voorbereiding van de inhoud van deze dienst.

In de Ontmoetingskerk bestaat bovendien een zgn. 'uitvaartgroep'. Deze groep bestaat uit vrijwilligers die zijn geschoold in het bijstaan van nabestaanden rondom een uitvaartdienst.   

De dienst kan in de Ontmoetingskerk plaatsvinden, maar ook andere locaties zijn mogelijk. Met name vinden regelmatig afscheidsdiensten plaats in het Crematorium, in het kerkgebouw van Usselo, of in één van de aula's van de Enschedese uitvaartondernemingen.

Kosten van een uitvaart
Aan actieve gemeenteleden worden bij een uitvaart in principe geen kosten in rekening gebracht. Wanneer er echter geen betrokkenheid met de Protestantse Gemeente bestond worden kosten voor predikant en/of kerkgebouw in rekening gebracht.

terug
 
 
 

Inloggen


 

De opstanding....
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00
Over ‘hierna’ hebben we allemaal onze eigen beelden, zowel buiten als binnen de kerk. Dat varieert van beelden die vertellen van een ‘persoonlijk voortbestaan ook ná de dood’ tot ‘hierna is er gewoon niets’ en tal van beelden die zich ergens daartussen of daarnaast (vlindertjes, sterretjes) bevinden. Gesprek over onze beelden is – binnen en buiten de kerk – vaak moeilijk. We weten dat het beelden zijn, maar tegelijk zijn we in die beelden toch kwetsbaar. Ze raken aan ons diepste levensvertrouwen. 
Die variëteit in beelden is niet pas iets van onze moderne tijd, zo valt te ontdekken in het Evangelie van deze zondag (Lucas 20, 27-38). Ook in de tijd van Jezus liepen de beelden al ver uiteen. En ook in het Evangelie loopt een gesprek helemaal vast als mensen vergeten dat dergelijke beelden ‘maar’ beelden zijn….
Eens te meer gaat het Evangelie het thema ‘dood en opstanding’ niet uit de weg. Het gaat immers over ons diepste levensvertrouwen. Maar lukt het om door de klassieke beelden heen toch iets van nieuwe taal te vinden? Een kostbare vraag, zeker in het licht van de gedachtenis van onze gestorvenen, volgende week.

 meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 22-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.