PKN
  » Ontmoetingskerk » Momenten in het leven 
Protestantse Gemeente Enschede
Uitvaart Uitvaart

Nadenken over een kerkelijke uitvaart
Je voorbereiden op een overlijden is vaak niet mogelijk. Soms is er een voorbereidingstijd, soms komt het volkomen onverwacht. Het is goed je te oriënteren, zelfs als er niets aan de hand is; gewoon goed om te weten.

Het kan zijn dat de nabestaanden prijs stellen op een dienst van gedachtenis en afscheid bij het overlijden van een geliefde. In dat geval is het gewenst zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een van de predikanten. Met deze kan alles besproken worden wat daarmee samenhangt, in het bijzonder de voorbereiding van de inhoud van deze dienst.

In de Ontmoetingskerk bestaat bovendien een zgn. 'uitvaartgroep'. Deze groep bestaat uit vrijwilligers die zijn geschoold in het bijstaan van nabestaanden rondom een uitvaartdienst.   

De dienst kan in de Ontmoetingskerk plaatsvinden, maar ook andere locaties zijn mogelijk. Met name vinden regelmatig afscheidsdiensten plaats in het Crematorium, in het kerkgebouw van Usselo, of in één van de aula's van de Enschedese uitvaartondernemingen.

Kosten van een uitvaart
Aan actieve gemeenteleden worden bij een uitvaart in principe geen kosten in rekening gebracht. Wanneer er echter geen betrokkenheid met de Protestantse Gemeente bestond worden kosten voor predikant en/of kerkgebouw in rekening gebracht.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Oecumenische viering: Meer dan gewoon
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Zing-In: waardeer het, repareer het
datum en tijdstip 19-01-2020 om 19:00
meer details

Bijeenkomst classicale Ring Enschede
datum en tijdstip 23-01-2020 om 19:30
meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 24-01-2020 om 13:15 uur
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.