PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

zo 30 augustus 2015

Try-out van de nieuwe kerkzaal

Locatie: 
 Onmoetingskerk
Tijdstip: 
 12:00 uur

Velen van u hebben in juni de vernieuwde kerkzaal van de Ontmoetingskerk al gezien. Wat een open, lichte ruimte is het geworden! Op 20 september zal voor het eerst na de verbouwing de kerkzaal weer écht voor de eredienst in gebruik genomen worden.

U zult begrijpen dat het inregelen van geluid, licht en beamers daarvóór al plaats moet vinden. Maar om de nieuwe geluidsinstallatie zorgvuldig en optimaal in te regelen hebben we eigenlijk een volle kerk nodig. En daarom doen we een dringend appèl op u allemaal:

Zondag 30 augstus is de dag dat we het gaan proberen. Dan vindt de officiële try-out van de Ontmoetingskerk plaats. Een try-out die alleen maar werkt als u echt in grote getale mee doet! 

Na afloop van de feestelijke gezamenlijke ochtenddienst in de Opstandingskerk (met een belijdenis en bevestiging nieuwe ambtsdragers), vertrekken we voor koffie met gebak naar de ­Ontmoetingskerk. Er zullen voldoende auto’s aanwezig zijn, om iedereen mee te nemen en na afloop weer thuis te brengen! U kunt de Ontmoetingskerk dan ‘helemaal compleet’ bekijken; alles is dan af en klaar voor ingebruikname.

Rond 12 uur begint de officiële try-out. Om u een aangenaam uurtje try-out aan te bieden, is samen met de commissie Licht en Geluid een aantrekkelijk programma samengesteld. In dit programma, dat hooguit een uur in beslag zal nemen, zullen belangrijke elementen worden getest en uitgeprobeerd. Uiteraard de geluidssterkte van de microfoons, maar ook het samen zingen, het projecteren met de beamers, en wat dacht u van het uitproberen van de collecterondgang?

We ronden de try-out af met om ca 13.00 uur een bescheiden tweede test van de keuken in het nieuwe gebouw. Zodat ieder met een gevulde maag de zondagmiddag in kan.

Ds. Hanneke Siebert

terug
 


 
 

Inloggen


 

De opstanding....
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00
Over ‘hierna’ hebben we allemaal onze eigen beelden, zowel buiten als binnen de kerk. Dat varieert van beelden die vertellen van een ‘persoonlijk voortbestaan ook ná de dood’ tot ‘hierna is er gewoon niets’ en tal van beelden die zich ergens daartussen of daarnaast (vlindertjes, sterretjes) bevinden. Gesprek over onze beelden is – binnen en buiten de kerk – vaak moeilijk. We weten dat het beelden zijn, maar tegelijk zijn we in die beelden toch kwetsbaar. Ze raken aan ons diepste levensvertrouwen. 
Die variëteit in beelden is niet pas iets van onze moderne tijd, zo valt te ontdekken in het Evangelie van deze zondag (Lucas 20, 27-38). Ook in de tijd van Jezus liepen de beelden al ver uiteen. En ook in het Evangelie loopt een gesprek helemaal vast als mensen vergeten dat dergelijke beelden ‘maar’ beelden zijn….
Eens te meer gaat het Evangelie het thema ‘dood en opstanding’ niet uit de weg. Het gaat immers over ons diepste levensvertrouwen. Maar lukt het om door de klassieke beelden heen toch iets van nieuwe taal te vinden? Een kostbare vraag, zeker in het licht van de gedachtenis van onze gestorvenen, volgende week.

 meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 22-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.