PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

wo 11 oktober 2017

Tischgespräche met Luther

Locatie: 
 Ontmoetingskerk - Varviksingel 139 - Enschede
Tijdstip: 
 18:00  - 21:00
Prijs: 
 €5

Tischgespräche in de Ontmoetingskerk
 11 oktober 18:00 uur

In de tijd van Luther werden in academische kringen en in kloosters regelmatig Tischgespräche gehouden. Tijdens de maaltijd bespraken voor- en tegenstanders dan een of meer stellingen. Eerst kwam een voorstander van de stelling kort aan het woord, daarna een tegenstander en tot slot mochten ook de disgenoten hun zegje doen. Zo’n gespreksronde duurde ongeveer een kwartier, waarna men begon aan de volgende gang van de maaltijd. Maarten Luther heeft aan verschillende Tischgespräche deelgenomen.
De Commissie 500 jaar protestant organiseert een ronde Tischgespräche in de Ontmoetingskerk op woensdag 11 oktober. We gaan om 18:00 uur aan tafel.
We hebben wethouder Jurgen van Houdt, journalist Toon Mesman, Paul Janse, pastor Monninkhof en de predikanten Aan het Rot, Dekker en Zuurmond bereid gevonden als referent op te treden.
Als u mee wilt eten en mee wilt praten bent u van harte welkom. De kosten voor de maaltijd bedragen € 5 per persoon. U kunt zich tot 8 oktober opgeven door een e-mail te sturen naar Hans Roordink ().
 
Commissie 500 jaar protestant is een samenwerkingsverband van PG Bethel, CGK, CKv, NGK, PGE en Remonstrantse Gemeente Twente.

terug
 


 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 22-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.