PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

vr 18 september 2015

Symposium opening Ontmoetingskerk

Locatie: 
 Ontmoetingskerk, Varviksingel, Enschede
Tijdstip: 
 11:00 uur  - 16:00 uur

Zoals u waarschijnlijk weet opent de Protestantse Gemeente Enschede op zondag 20 september, in de kerkdienst van 10.00 u., haar vernieuwbouwde gezamenlijke kerkgebouw: de Ontmoetingskerk, aan de Varviksingel.
Voorafgaand aan deze opening vindt een symposium plaats op 18 september van 11.00 u. tot 16.00 u. Dit symposium organiseren we samen met het Beraad Grote Steden in de PKN. Het symposium wordt bovendien ondersteund door ‘Kerk en Wereld’. Sprekers uit stad, regio en land werken mee.
Titel van het symposium is ‘Geen mens gaat zover mee – geloofwaardige gemeenschap in een post-christelijk 2030’.
Nadere informatie vindt u op www.pgenschede.nl/2030. Opgave is mogelijk via .

Ds. Jaco Zuurmond 

terug
 


 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 15-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 15-11-2019 om 17:30
meer details

De opstanding....
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00
Over ‘hierna’ hebben we allemaal onze eigen beelden, zowel buiten als binnen de kerk. Dat varieert van beelden die vertellen van een ‘persoonlijk voortbestaan ook ná de dood’ tot ‘hierna is er gewoon niets’ en tal van beelden die zich ergens daartussen of daarnaast (vlindertjes, sterretjes) bevinden. Gesprek over onze beelden is – binnen en buiten de kerk – vaak moeilijk. We weten dat het beelden zijn, maar tegelijk zijn we in die beelden toch kwetsbaar. Ze raken aan ons diepste levensvertrouwen. 
Die variëteit in beelden is niet pas iets van onze moderne tijd, zo valt te ontdekken in het Evangelie van deze zondag (Lucas 20, 27-38). Ook in de tijd van Jezus liepen de beelden al ver uiteen. En ook in het Evangelie loopt een gesprek helemaal vast als mensen vergeten dat dergelijke beelden ‘maar’ beelden zijn….
Eens te meer gaat het Evangelie het thema ‘dood en opstanding’ niet uit de weg. Het gaat immers over ons diepste levensvertrouwen. Maar lukt het om door de klassieke beelden heen toch iets van nieuwe taal te vinden? Een kostbare vraag, zeker in het licht van de gedachtenis van onze gestorvenen, volgende week.

 meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.