PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

ma 21 maart 2016

Lezing in de Stille Week - Jan de Jongh

Locatie: 
 Ontmoetingskerk
Tijdstip: 
 19:30  - 21:30

Voormalig studentenpastor Jan de Jongh is in de Protestantse Gemeente Enschede geen onbekende. Maandagavond 21 maart, vanaf 19.30u, zal Jan de Jongh in de kerkzaal van de Ontmoetingskerk zijn nieuwe boek presenteren. Het draagt als titel: God in de kring van de goden, Griekse tragedies en het christendom.

Veel mensen ervaren in hun leven de macht van het lot en gevoelens van tragiek. Deze ervaring kon lange tijd niet verenigd worden met het godsbeeld van het westerse christendom. Alle dingen werden daarin immers bestuurd door één God, die het goede met ons voorhad. Dit godsbeeld is voor velen niet meer geloofwaardig.
 
De aloude Griekse tragedies bieden wél ruimte aan het tragische, en zij raken ons nog altijd diep. In het tragische lot van de helden en heldinnen herkennen wij ons eigen én gezamenlijke levensverhaal.
 
Auteur Jan de Jongh laat in God in de kring van de goden een nieuwe benadering van de christelijke God zien, waarin ruimte is voor de ervaring van het tragische en de ‘machten’. Hij schetst een theologie die verwoordt en verbeeldt wat mensen ervaren.

Vanzelfsprekend blijft het deze avond niet bij woorden alleen, maar zullen ook passende fragmenten uit de Mattäuspassion klinken.
Deze boekpresentatie maakt deel uit van het Stille-Week-Programma van de Ontmoetingskerk.


Jan de Jongh behandelt een onderwerp dat op dit moment in het brandpunt van de belangstelling staat. Met de terugkeer van de religie, die in het secularisatie-denken van de vorige eeuw al afgeschreven leek, staan we in de moderne maatschappij voor allerlei nieuwe, maar ook oeroude vragen. Op wetenschappelijk verantwoorde wijze weet de auteur in een toegankelijke stijl zijn lezers aan te spreken’. (Hans Achterhuis)

terug
 


 
 

Inloggen


 

"Israël en het evangelie van Johannes"
datum en tijdstip 30-01-2020 om 19:30
meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 31-01-2020 om 13:15 uur
meer details

Meditatief wandelen in januari
datum en tijdstip 31-01-2020 om 14:00
meer details

Doopdienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.