PKN
  » Ontmoetingskerk » Organisatie » Kerkenraad Ontmoetingskerk 
Protestantse Gemeente Enschede
Samenvatting vorige kerkenraad Samenvatting vorige kerkenraad
Kerkenraad: financiën, Luther en beroepingswerk
 
De Kerkenraad heeft in de laatste vergadering voor de zomervakantie de rekening over 2016 van onze gemeente besproken. Het is verheugend dat we na vele jaren van interen op onze reserves nu een jaar hebben gehad waarin we weer zwarte cijfers konden schrijven. De Kerkenraad complimenteerde de kerkrentmeesters daarmee. De voorzichtige verwachting is dat we in de komende jaren zwarte cijfers kunnen blijven schrijven, mede doordat we een aantal gebouwen hebben kunnen verkopen waardoor de onderhoudskosten daarvan wegvallen.
Na de dienst van 9 juli hebben we met de gemeenteleden de Lutherdiensten geëvalueerd. De manier waarop we dat gedaan hebben is ons goed bevallen: eerst in groepjes, waarna van alle groepjes de rapporteurs bijeen kwamen om verslag uit te brengen. Op die manier kwamen, zo hebben we ervaren, alle gevoelens die er leven over het Lutherjaar aan de orde. De conclusie: we stoppen met de Lutherliturgie maar zullen facetten daarvan die we als zinvol hebben ervaren, terug laten komen in de rest van het Lutherjaar, en misschien daarna ook nog wel.
De Kerkenraad en de Beroepings Advies Commissie (BAC) hebben samen het komende beroepingswerk besproken. De oproep voor een nieuwe predikant staat nu op de website van de PKN en gegadigden hebben tot 10 september de tijd om te reageren. Op 12 september roepen we de gemeente bijeen om de stand van zaken te bespreken; elders in deze Kerk&Stad vindt u daarover meer informatie.
De landelijke kerk is druk bezig met het wijzigen van de Kerkorde: allerlei procedures worden vereenvoudigd en er komt meer flexibiliteit. De Kerkenraad heeft aan de Classis laten weten dat we het met de plannen eens kunnen zijn, maar daarbij hebben we wel gewaarschuwd voor de mogelijkheid dat er gemeenten gaan ontstaan van gelijkgestemden. Wij vinden het juist een uitdaging om met elkaar verder te kunnen gaan ondanks allerlei verschillen van inzicht: verbinden is belangrijk.
Hopelijk hebt u allen kunnen genieten van een fijne zomertijd, zodat we er met elkaar weer een sprankelend nieuw seizoen van kunnen maken.
Met een hartelijke groet, mede namens de Kerkenraad,
Hans Roordink, scriba
terug
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 17-01-2020 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé voor 21- tot 40-jarigen
datum en tijdstip 17-01-2020 om 17:30
meer details

Oecumenische viering: Meer dan gewoon
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Zing-In: waardeer het, repareer het
datum en tijdstip 19-01-2020 om 19:00
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.