PKN
  » Organisatie » Pastores Team  
Protestantse Gemeente Enschede
Samen voorgaan Samen voorgaan

Als team delen we het voorgaan in de zondagmorgenviering. Per individuele predikant ben je daardoor minder vaak aan de beurt. Maar dat betekent niet dat we meer 'vrije zondagen' hebben. Want heel bewust gaan we met grote regelmaat bij elkaar 'ter kerke'. En dat doet ons goed. Het is goed om als voorgangers samen de gang van de gemeente door het kerkelijk jaar, door het rooster, of door een bijbelboek mee te maken. Met het oog daarop kijken we als team ook elke woensdagmorgen samen vooruit naar de komende zondag.
Het doet ook goed om op zondag inspiratie van je collega te mogen ontvangen. Omgekeerd doet de structurele feedback die zo mogelijk wordt - na elke viering wordt stevig 'geappt' - ons als team erg goed. En zo doende zijn de zondagse vieringen in de voorbije jaren echt een gezamenlijke gang geworden - waarmee we in alle verscheidenheid tegelijk veel samenhang bieden.
Na de viering is er bovendien altijd de ontmoeting. En in de altijd weer volle koffieruimte is ook voor twee, drie of vier predikanten meer dan genoeg aan ontmoeting te doen.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Spreekuur predikant
datum en tijdstip 19-06-2018 om 10:00
meer details

Handwerken voor het goede doel
datum en tijdstip 20-06-2018 om 10:30u
meer details

Noabermaaltijd
datum en tijdstip 20-06-2018 om 17.45u
meer details

In Babel... Daniël in de zomer
datum en tijdstip 22-07-2018 om 10:00
Deze zomer lezen we in de Ontmoetingskerk het boek Daniël. En daarmee verblijven we zeven weken lang in Babel! Babel functioneert in de bijbelse verhalen als het land waar men niet meer weet wat goed is. Waar alle sporen van het bijbelse visioen van hoop op een andere, menselijker wereld zijn uitgewist. Babel is het land waar men de schouders ophaalt als de rechtstaat wordt bedreigd. Het is het land waar mensen zijn gaan wennen aan onrecht. Babel denkt Daniël van alles te kunnen beroven, zelfs van zijn naam. Maar één ding kan Babel hem niet ontnemen en dat is het bevrijdende visioen van de tora waar hij mee leeft. Dat visioen zit in zijn hart en houdt hem scherp. Het verhaal van Daniël komt actueel dichtbij en maakt ook ons wakker voor wat er deze dagen gebeurt. Een verhaal van troost en protest is het.
Voor wie, al is het dan vakantie, toch even wakker geschud wil worden…
meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad krant

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.