PKN
  » Ontmoetingskerk 
Protestantse Gemeente Enschede
Nieuwe predikant Nieuwe predikant

Ds. Oane Reitsma stelt zich voor

In juli hoop ik samen met mijn vrouw naar Enschede te komen en daar kijken wij beiden zeer naar uit! Twente is voor ons vrijwel onbekend terrein. En tegelijkertijd merk ik, dat waar je ook bent, mensen handen en voeten proberen te geven aan hun geloof. Dat raakt en inspireert mij.
Mijn naam is Oane Reitsma en mijn vrouw heet Hyun-Ah Kim. Aan onze namen kunt u al iets van onze afkomst aflezen. Zelf ben ik geboren en opgegroeid aan de Waddenzeekust in Fryslân. Toen ik 19 was ging ik – een hele grote stap – naar Amsterdam om aan de VU theologie te studeren. Niet dat dat altijd al mijn ‘roeping’ was, maar er eens aan begonnen had ik vanaf dat moment wel altijd het predikantschap in mijn achterhoofd.
Naast theologie heb ik altijd verschillende andere interesses gehad. Zo volgde ik bijvakken Friese taal- en cultuurgeschiedenis aan de UvA en later vakken kerkmuziek en orgel aan het Koninklijk Conservatorium – al heb ik díé studies niet afgerond. In 2006 rondde ik de opleiding theologie af. Omdat ik de kans kreeg eerst enkele jaren wetenschappelijk onderzoek te doen, ben ik uiteindelijk in 2014 predikant geworden. Na vier jaar in twee kleinere gemeentes in Noord-Holland te hebben gewerkt, maak ik dan nu de overstap naar een stedelijke gemeente.
Hobbymatig ben ik op een laag pitje nog wat wetenschappelijk actief in het veld van theologie en muziek. In mijn vrije tijd doe ik graag langeafstandswandelingen, al slokt het predikantswerk me bijna helemaal op. Maar zolang je met plezier werkt is dat niet erg.
Zelf heb ik geen theologen of predikanten in de familie, maar Hyun-Ah wel. Zij is niet alleen dochter van een predikant, ook haar beide broers zijn predikant. Allen in Zuid-Korea, waar Hyun-Ah vandaan komt. Na omzwervingen in Engeland en Canada woont ze sinds ons huwelijk in 2014 in Nederland en heeft ze de taal behoorlijk onder de knie gekregen. Momenteel is ze ondermeer verbonden aan de Theologische Universiteit Kampen.
Als noorderling heb ik in het westen vertoefd en is het oosten nieuw voor mij. ‘Maar,’ schreef ik in de brief aan de BeroepingsAdviesCommissie: ‘in Christus is noch west noch oost, in Hem noch zuid noch noord’. Waar Hij ons roept, mogen wij volgen. Mèt al onze vragen, onzekerheden en twijfels, vooral ook met heel veel vertrouwen. We zijn vooral benieuwd naar úw levensverhalen.
Heel graag tot in juli!
ds Oane Reitsma

terug
 
 
 

Inloggen


 

Start actie kerkbalans 2019
datum en tijdstip 19-01-2019 om 11:30
meer details

Over zonde en vergeving
datum en tijdstip 20-01-2019 om 19:00
Over 'vergeving van zonden' gaat het in de Credoviering van 20 januari. 
We zullen leren dat we zonde echt niet zo moralistisch moeten verstaan als dat we doorgaans denken. En vergeving echt niet zo individualistisch als vaak wordt gedacht. De Bijbel denkt realistischer over de vrijheid van mensen dan wij moderne mensen vaak doen, en weet maar al te goed hoezeer machten en krachten van buiten bepalend zijn voor ons handelen. Dáárover gaat het - over bevrijding dus - als het Credo spreekt over 'vergeving van zonden'. 
Dat neemt niet weg dat we natuurlijk wel even aandacht besteden aan de 'zeven hoofdzonden' - en dan ook stiekem zullen genieten van de mooie plaatjes die hier in de loop der eeuwen bij zijn getekend. 
meer details

Credoviering - Vergeving van zonden
datum en tijdstip 20-01-2019 om 19:00
meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad tabloid krant
Aanmelden voor K&S per email

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.