PKN
  » Ontmoetingskerk 
Protestantse Gemeente Enschede
Nashville-verklaring Nashville-verklaring
Naar aanleiding van het ondertekenen door sommige PKN-predikanten van de zgn. 'Nashville-verklaring' ontvangen wij bezorgde reacties, en zelfs verzoeken tot uitschrijving. Als Protestantse Gemeente Enschede nemen wij daarom graag publiek uitdrukkelijk afstand van deze verklaring. 
In voorkomende gevallen hebben wij gereageerd met de volgende woorden: 

 
De Protestantse Gemeente Enschede heeft met afschuw kennisgenomen van de Nashville-verklaring en van het feit dat die ondertekend is door enkele predikanten binnen de PKN. Deze verklaring is uiterst kwetsend voor mensen. Én beschamend voor de kerk.
Wij distantiëren ons daarom in alle toonaarden van deze verklaring, waarmee mensen in een hoek worden gezet en veroordeeld. Dat is niet hoe wij de Bijbel lezen en dat is niet hoe wij  geloofsgemeenschap zijn. Dat liefde mag stromen en wij een open hart hebben naar iedereen toe, daar gaat het om in onze kerk, in ons geloof.

De landelijke kerk (PKN) heeft inmiddels afstand genomen van het document, dat enkele orthodoxe predikanten op persoonlijke titel hebben ondertekend. De Protestantse Gemeente Enschede neemt eens te meer afstand van iedere suggestie die in dit document wordt gedaan.

Sinds jaar en dag zijn mensen van welke geaardheid dan ook, van harte welkom in onze kerk en maken mensen met een homoseksuele of andere geaardheid ook volledig deel uit van onze geloofsgemeenschap. Dat is altijd (actief) beleid en praktijk geweest.
Met overtuiging en trots presenteren wij (hieronder) op onze website al gedurende lange tijd het logo van 'wijdekerk': "Als Ontmoetingskerk doen we van harte mee aan het 'Wijdekerk'-initiatief. 'Wijdekerk' staat voor een kerk waarin iedereen, ongeacht geaardheid, op een veilige wijze zichzelf kan zijn."

Het staat eenieder natuurlijk geheel vrij uw eigen keuze te maken om wel of niet lid te zijn van de kerk. Maar waar als reden de Nashville-verklaring aangegeven wordt, hechten wij eraan dat hier geen enkel misverstand over ons standpunt bestaat. Zowel plaatselijk als landelijk heeft onze kerk hiervan in scherpe woorden afstand genomen".


Lees/bekijk ook het interview op 1Twente

terug
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 17-01-2020 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé voor 21- tot 40-jarigen
datum en tijdstip 17-01-2020 om 17:30
meer details

Oecumenische viering: Meer dan gewoon
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Zing-In: waardeer het, repareer het
datum en tijdstip 19-01-2020 om 19:00
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.