PKN
  » Kerkdiensten » Zondagmorgenviering » Kinderdienst Ontmoetingskerk 
Protestantse Gemeente Enschede
Mirjam en Micha deze week Mirjam en Micha deze week
Kinderverhaal 10 januari ‘16
 
Lezing:   Lucas 3: 15 – 16 en 21 – 22
Symbool: flesje water met etiket waarop “ANDERS” staat
 
“Ga je mee naar de rivier?,” vraagt Mirjam. Micha wil wel. Je kunt er prachtig spelen. Bouwen aan een vlot bijvoorbeeld. Om op te varen. Maar de laatste dagen vergeten ze te spelen. Er is zo veel te zien. Het is druk aan de rivier. Net zo druk als lang geleden toen groten en kleinen lopend door het water de rivier overstaken. Ze gingen aan wal in een nieuw land. Met plek om te spelen. En met ruimte om te leven voor jan en alleman. Een ander land dan dat van “ik wel en jij niet.”
 
En nou droomt iedereen weer van dat land. Daarom is het zo druk bij de rivier. Het komt door Johannes. Hij ziet er wat gek uit. Anders dan alle anderen. En wat hij tegen de mensen zegt is ook anders: “Hou op met graaien en verzamelen. Er is genoeg voor iedereen. Straks heb je zo veel dat je er niet meer over heen kunt kijken. Dan zie je niet eens meer dat een ander niets heeft.” Wie mee wil doen wordt gedoopt. De papa van Micha is al geweest. En ook de mama van Mirjam. Zij willen meedoen. Kopje onder gaan in de rivier en dan aan wal gaan in een nieuw land. “Het is net echt,” fluistert Micha. “Het ís echt,” zegt Mirjam.
 
“Ik ga ook,” zegt Jezus tegen Mirjam en Micha. “Waarom?,” vraagt Mirjam, “jij bent al lang anders. Als ze een koning nodig hebben in het nieuwe land, dan moet jij dat worden.” “Jij hoeft daar niet naar toe,” zegt Micha, “Jij bent al in dat andere land.” “En toch ga ik,” zegt Jezus, “Ik kan ze niet alleen kopje onder laten gaan. Het is spannend voor mensen om opnieuw te beginnen. Als je alles wilt delen, moet je ook de moeilijke dingen durven delen.”
 
Als Jezus kopje onder gaat met de mensen, zien Micha en Mirjam een duif boven het water. “Kijk,” zegt Mirjam, “dat is de duif uit het verhaal van Noach. Er is nieuw land gevonden!”   
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 17-01-2020 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé voor 21- tot 40-jarigen
datum en tijdstip 17-01-2020 om 17:30
meer details

Oecumenische viering: Meer dan gewoon
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Zing-In: waardeer het, repareer het
datum en tijdstip 19-01-2020 om 19:00
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.