PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

vr 22 januari 2016

Leven met verlies

Locatie: 
 Parochiecentrum van de Onze Lieve Vrouwekerk, Hengelo
Tijdstip: 
 14:00 uur  - 16:00 uur
Prijs: 
 € 5,00 per persson

Deze bijeenkomsten zijn op vrijdagmiddag (helaas is deze kopij te laat binnengekomen, daarom heeft de eerste samenkomst al plaats gevonden, red.):
18 december 2015: Licht en kleur
22 januari 2016: Grond onder je voeten
19 februari 2016
18 maart 2016
telkens om 14.00 uur (tot 16.00 uur) in Hengelo in het parochiecentrum van de Onze Lieve Vrouwekerk aan het O.L. Vrouwestraat nr. 6, 7557 HX Hengelo. Verdere informatie en eventuele aanmelding via Marian van Loenen (tel. 074 2662487) of www.kcwo.nl. De kosten zijn € 5 per persoon.
Deze bijeenkomsten zijn voor alle mensen die te maken hebben met een verlies door overlijden van een dierbaar medemens, zoals partner, broer, zus, kind, ouder of vriend, of u nu jong bent of oud, of het nu kort of lang geleden is.
Aanmelding is niet verplicht, maar we stellen het wel op prijs vanwege de indeling van de gespreksgroepen.

terug
 


 
 

Inloggen


 

De opstanding....
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00
Over ‘hierna’ hebben we allemaal onze eigen beelden, zowel buiten als binnen de kerk. Dat varieert van beelden die vertellen van een ‘persoonlijk voortbestaan ook ná de dood’ tot ‘hierna is er gewoon niets’ en tal van beelden die zich ergens daartussen of daarnaast (vlindertjes, sterretjes) bevinden. Gesprek over onze beelden is – binnen en buiten de kerk – vaak moeilijk. We weten dat het beelden zijn, maar tegelijk zijn we in die beelden toch kwetsbaar. Ze raken aan ons diepste levensvertrouwen. 
Die variëteit in beelden is niet pas iets van onze moderne tijd, zo valt te ontdekken in het Evangelie van deze zondag (Lucas 20, 27-38). Ook in de tijd van Jezus liepen de beelden al ver uiteen. En ook in het Evangelie loopt een gesprek helemaal vast als mensen vergeten dat dergelijke beelden ‘maar’ beelden zijn….
Eens te meer gaat het Evangelie het thema ‘dood en opstanding’ niet uit de weg. Het gaat immers over ons diepste levensvertrouwen. Maar lukt het om door de klassieke beelden heen toch iets van nieuwe taal te vinden? Een kostbare vraag, zeker in het licht van de gedachtenis van onze gestorvenen, volgende week.

 meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 22-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.