PKN
  » Organisatie » Kerkenraad Ontmoetingskerk » (Archief) Investeren in de Stadskerk 
Protestantse Gemeente Enschede
Investeren in de Stadskerk Investeren in de Stadskerk

De werving voor de aanvullende financiering voor de ‘nieuwe Stadskerk’ komt langzaam maar zeker op gang. Door onze jeugd zijn vele, vele pioenrozen verkocht ten bate van het nieuwe jeugdhonk. Als deze Kerk & Stad verschijnt lopen velen zich ruim gesponsord in het zweet over de singels. Maar ook wordt door de kerkrentmeesters actief contact gezocht met fondsen waar wij mogelijk een beroep op kunnen doen ter ondersteuning van ons vernieuwbouw-project.
Om aan dergelijke fondsen ons verhaal zo helder mogelijk te vertellen is een wervingsfolder samengesteld. Daarin worden zowel ons materiële als ook ons geestelijke vernieuwbouwplan toegelicht. Immers, we bouwen niet alleen met stenen, we bouwen ook minstens even intensief aan een nieuwe vorm van gemeente-zijn. Ons gebouwen-beleid is onderdeel van ons gemeente-beleid.
De folder kunt u vanzelfsprekend inzien. Mocht u in uw omgeving mensen of organisaties kennen die mogelijk mee zouden willen investeren in de nieuwe stadskerk, dan kunt u vanzelfsprekend graag van deze folder gebruik maken. De folder is verkrijgbaar op het kerkelijk bureau.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 15-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 15-11-2019 om 17:30
meer details

De opstanding....
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00
Over ‘hierna’ hebben we allemaal onze eigen beelden, zowel buiten als binnen de kerk. Dat varieert van beelden die vertellen van een ‘persoonlijk voortbestaan ook ná de dood’ tot ‘hierna is er gewoon niets’ en tal van beelden die zich ergens daartussen of daarnaast (vlindertjes, sterretjes) bevinden. Gesprek over onze beelden is – binnen en buiten de kerk – vaak moeilijk. We weten dat het beelden zijn, maar tegelijk zijn we in die beelden toch kwetsbaar. Ze raken aan ons diepste levensvertrouwen. 
Die variëteit in beelden is niet pas iets van onze moderne tijd, zo valt te ontdekken in het Evangelie van deze zondag (Lucas 20, 27-38). Ook in de tijd van Jezus liepen de beelden al ver uiteen. En ook in het Evangelie loopt een gesprek helemaal vast als mensen vergeten dat dergelijke beelden ‘maar’ beelden zijn….
Eens te meer gaat het Evangelie het thema ‘dood en opstanding’ niet uit de weg. Het gaat immers over ons diepste levensvertrouwen. Maar lukt het om door de klassieke beelden heen toch iets van nieuwe taal te vinden? Een kostbare vraag, zeker in het licht van de gedachtenis van onze gestorvenen, volgende week.

 meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.