PKN
  » Ontmoetingskerk 
Protestantse Gemeente Enschede
Week-end inaugural de l'orgue de Friedolsheim Week-end inaugural de l'orgue de Friedolsheim
In het weekend van 10/11 maart is in de église Saint-Denis in het Franse Friedolsheim – gelegen vlakbij Straatsburg, in de Elzas – het oude orgel van de Opstandingskerk opnieuw in gebruik genomen. Het orgel is na de verhuizing grondig gereinigd, gereviseerd en volledig opnieuw gestemd en geïntoneerd. Google op ‘orgue Friedolsheim’ en je kunt lezen hoe blij de parochie met haar nieuwe orgel is. Het hele weekend stond in het teken van het orgel. In de mis van zondagmorgen is het orgel ‘geïnaugureerd’. Een delegatie vanuit onze gemeente was bij de verschillende feestelijkheden aanwezig, om namens ons allen de parochie heel veel mooie muzikale momenten met hun nieuwe – ons oude - orgel toe te wensen.
Bekijk de wijding - en/of beluister vanaf 4:16 hoe prachtig het orgel klinkt in de kapel van Friedolsheim.

`  
terug
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 15-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 15-11-2019 om 17:30
meer details

De opstanding....
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00
Over ‘hierna’ hebben we allemaal onze eigen beelden, zowel buiten als binnen de kerk. Dat varieert van beelden die vertellen van een ‘persoonlijk voortbestaan ook ná de dood’ tot ‘hierna is er gewoon niets’ en tal van beelden die zich ergens daartussen of daarnaast (vlindertjes, sterretjes) bevinden. Gesprek over onze beelden is – binnen en buiten de kerk – vaak moeilijk. We weten dat het beelden zijn, maar tegelijk zijn we in die beelden toch kwetsbaar. Ze raken aan ons diepste levensvertrouwen. 
Die variëteit in beelden is niet pas iets van onze moderne tijd, zo valt te ontdekken in het Evangelie van deze zondag (Lucas 20, 27-38). Ook in de tijd van Jezus liepen de beelden al ver uiteen. En ook in het Evangelie loopt een gesprek helemaal vast als mensen vergeten dat dergelijke beelden ‘maar’ beelden zijn….
Eens te meer gaat het Evangelie het thema ‘dood en opstanding’ niet uit de weg. Het gaat immers over ons diepste levensvertrouwen. Maar lukt het om door de klassieke beelden heen toch iets van nieuwe taal te vinden? Een kostbare vraag, zeker in het licht van de gedachtenis van onze gestorvenen, volgende week.

 meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.