PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

zo 6 december 2015

Evensong

Locatie: 
 Enschede, Ontmoetingskerk

Binnen de Anglicaanse kerk bestaan, naast de zondagse hoofddienst, twee getijdendiensten, te weten de Morning Prayer en de Evensong. 
Beide diensten zijn een overblijfsel van de getijdendiensten uit de kloosters en zijn te vergelijken met ons Morgengebed en Avondgebed (Vespers en Completen). Enkele jaren geleden is het afscheid van Gerrit Baas als onze vorige cantor luister bijgezet met een Evensong, die in de Grote Kerk gehouden werd.

Nu zal er op 6 december in de Ontmoetingskerk een Evensong gevierd worden, waaraan meewerken het Evensong Projectkoor Twente onder leiding van de Enschedese organist en dirigent Jorrit Woudt en de organist Gijs van Schoonhoven. Voorganger in deze dienst is ds Richard Vissinga.
Samenzang en Engelse koormuziek zullen elkaar afwisselen. Het koor zal onder andere een ­Magnificat (lofzang van Maria) en een Nunc Dimittis (lofzang van Simeon) zingen van Herbert Brewer, Preces en Responses (gezongen gebeden) van John Sanders en liederen van Malcolm Archer, Gordon Young en John Goss.

Richard Vissinga

terug
 


 
 

Inloggen


 

"Israël en het evangelie van Johannes"
datum en tijdstip 30-01-2020 om 19:30
meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 31-01-2020 om 13:15 uur
meer details

Meditatief wandelen in januari
datum en tijdstip 31-01-2020 om 14:00
meer details

Doopdienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.