PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

wo 12 april 2017

“Ontmoeting rondom de Doop”

Locatie: 
 Ontmoetingskerk
Tijdstip: 
 19:30u  - 21:30u

+Op woensdagavond 12 april is er een gemeente-ontmoetingsavond rond het thema “Doop”. Een gemeenteavond waar veel verschillende “lijnen” uit ons gemeente-zijn samen komen.
Zo is er afgelopen winter een “meerjarig doop-catechese-traject” gestart. Met een negental jonge ouders zijn we in gesprek over de doop van hun kinderen, hun verlangens daarbij, hun vragen. We verdiepen ons in de betekenis van de doop in het leven van onze kinderen én in ons eigen leven, we spreken over de rol van de kerk in de geloofsopvoeding. Deze ‘kring/catechese’ wordt geleid door ds. Vissinga en ds. Siebert.
Wanneer er in de Ontmoetingskerk gedoopt wordt, wordt niet alleen aan de doopouders een vraag gesteld, maar ook de gemeente wordt altijd actief bij de doopvraag betrokken. De gemeente wordt gevraagd: “Gemeente van Christus, nu in ons midden de doop is bediend, worden ook wij opnieuw bepaald bij onze opdracht om samen aan de kinderen in ons midden het geheimenis door te geven waaruit wij leven. Wilt u beloven mee te werken aan de opbouw van de gemeente tot een huis van levend geloof– in woord en daad - waarin deze kinderen en hun ouders zich met u thuis kunnen weten?”
De doop bepaalt ons als gemeente dus bij onze opdracht om het geheimenis van geloven door te geven aan de volgende generaties. Om het geheimenis door te kúnnen geven is een “huis van levend geloof” nodig, waar alle generaties zich thuis kunnen weten.
Een gemeenteavond is een gelegenheid bij uitstek om met verschillende generaties samen te bouwen aan dat huis van levend geloof!
“De Ontmoetingskerk is een fijne kerk, er gebeurt en er kan veel!”, is een veel gehoorde uitspraak. Maar even zo vaak is ook te horen dat “er nog zoveel onbekende gezichten zijn”, en “tijdens het zondagse koffie drinken is het nog niet eenvoudig in gesprek te raken met iemand die je niet kent”. Een gemeenteavond biedt dé gelegenheid om “nieuwe” mensen te leren kennen!
De kring van jonge doopouders, de “doop-belofte” van de gemeente en het verlangen om elkaar nader te leren kennen vormen de hoofdingrediënten voor een bijzondere gemeenteavond. U bent van hárte uitgenodigd! Inhoudelijk zal ingegaan worden op het verband tussen doop en paasnacht en in diverse, kleine groepen zal met elkaar gesproken worden over o.a. de eigen doop en over de gemeente als ‘huis van Levend geloof’. We rekenen op een “bont gezelschap uit alle lagen van de gemeente”!

terug
 


 
 

Inloggen


 

Oecumenische viering: Meer dan gewoon
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Zing-In: waardeer het, repareer het
datum en tijdstip 19-01-2020 om 19:00
meer details

Bijeenkomst classicale Ring Enschede
datum en tijdstip 23-01-2020 om 19:30
meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 24-01-2020 om 13:15 uur
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.