PKN
  » Rondom » Overige geloofsgemeenschappen 
Protestantse Gemeente Enschede
"De Wonne" "De Wonne"

Midden in de stad Enschede ligt aan de Noorderhagen, De Wonne. Vroeger heette dat ‘het klooster’, of het Larinks-Sticht. Momenteel is het nóg ’n soort klooster, maar dan een klooster, ‘waar een straat doorheen loopt’.

Wat ons aanspreekt is het samenlevingsideaal van de eerste Christenen. De Bijbel zegt van hen, dat ‘zij trouw waren aan het gemeenschappelijke leven, het eten met elkaar deelden, samen regelmatig baden; dat zij eensgezind waren en alles gemeenschappelijk bezaten; dat ieder kreeg naar behoefte en dat zij in blijdschap en eenvoud God loofden’. (Hand.2,4)

Daarnaast is voor velen van ons de gelovige levensinstelling van Franciscus van Assisi van inspirerend belang. Hij legde een klemtoon op eenvoud, soberheid, broederschap, gelijkwaardigheid, vreedzaamheid e.d. en dat vanuit de overtuiging van Gods leiding voor/over alle mensen.

Concreet houdt dit in: milieuvriendelijkheid, kritisch omgaan met onze welvaart en luxe, hergebruik van goederen, kleinschaligheid, aandacht voor het innerlijke o.a. door meditatie.

In een roerige maatschappij hopen wij iets van die idealen te verwezenlijken.

Ons adres is:

Noorderhagen 25
7511 EK Enschede
Telefoonnummer: 053-4318787 ; mail:

 
"De Wonne" en de Ontmoetingskerk dragen samen (en samen met anderen) het Coventry-gebed - elke vrijdagmiddag om 13.15u in "De Wonne"
Daarmee neemt Enschede, in navolging van steden als Rotterdam, Nijmegen en Deventer, als 15 de  Nederlandse locatie deel aan de wereldwijde Community of the Cross of Nails. Een wereldgemeenschap van lokale gemeenschappen die zich inzetten voor vrede en verzoening en waartoe het initiatief genomen werd vanuit de door een Duits bombardement in november 1940 verwoeste kathedraal van het Engelse Coventry. Met het wekelijkse gebed om vrede en verzoening willen de Coventry-gemeenschappen het denken in termen van ‘wij’ en ‘zij’ overstijgen. Want wij en zij hebben allemaal schuld en alleen door dat samen onder ogen te zien kunnen we aan vrede en verzoening werken. 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Oecumenische viering: Meer dan gewoon
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Zing-In: waardeer het, repareer het
datum en tijdstip 19-01-2020 om 19:00
meer details

Bijeenkomst classicale Ring Enschede
datum en tijdstip 23-01-2020 om 19:30
meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 24-01-2020 om 13:15 uur
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.