PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

za 20 januari 2018

Credo - Neergedaald in de hel...

Locatie: 
 Ontmoetingskerk - Varviksingel 139 - Enschede
Tijdstip: 
 19:00

...mortuus, et sepultus, descendit ad inferos.

Gestorven en begraven, neergedaald in de hel.

In de Credoviering van zondag 21 januari (gesprek: 23 januari) staan we stil bij de woorden ‘gestorven, begraven, nedergedaald ter helle’...
Over de diepgang van het geloof gaan we het dus hebben. Over de betekenis van ‘dood’ in de taal van de Bijbel (wat werkelijk een andere betekenis is dan hoe wij moderne mensen het woordje ‘dood’ verstaan), over de onschuldige dood van Jezus zullen we het hebben… en hoe juist Jezus’ voor iedereen zichtbare dood en begrafenis het gezag van de machten van deze wereld ondermijnt - althans volgens de apostel Paulus, die in deze Credoviering een belangrijke getuige zal zijn.
O ja, en over de ‘hel’ gaan we het hebben, in woord, beeld en klank. Laten we Dante er weer eens op naslaan. Misschien een stukje lezen… en vooral kijken naar schilderijen en luisteren naar muziek waarin Dante’s ‘Inferno’ wordt verbeeld… Of dat griezelen wordt? Gelukkig is er dan altijd nog Paus Johannes XXIII, die op de vraag ‘bestaat de hel’ antwoordde: “Jazeker bestaat de hel - alleen hij is leeg”. Dat wordt vast en zeker ook de laatste zin van deze Credoviering.

terug
 


 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 15-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 15-11-2019 om 17:30
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.