PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

zo 8 november 2015

Dankdag- en oogstdienst

Locatie: 
 Enschede, Ontmoetingskerk
Tijdstip: 
 10:00 uur

Uit dankbaarheid delen…
Vroeger kon je na de oogst de opbrengst echt tellen en dan een deel ervan afstaan aan de kerk. Van daaruit kon het uitgedeeld worden aan wie het nodig had. Tegenwoordig wordt bijna alles omgezet in geld.
We hopen dat u uw dankbaarheid voor de goede dingen van de afgelopen tijd, ook om wilt zetten in ‘contanten’. Dat kan in de 1e collecte op zondag 8 november.
De opbrengst van deze collecte is voor de Voedselbank in Enschede. De medewerkers doen alles vrijwillig, maar er moeten natuurlijk ook zaken als ‘elektriciteit’ e.d. betaald worden. En soms is het nodig om aanvulling op de voedselpakketten te kopen.
 
Elke week worden er meer dan 550 pakketten uitgedeeld. De nood is groot!
Deze zondag staat helemaal in het teken van: ‘Uit Dankbaarheid Delen…’ Geld in de collectezakken en levensmiddelen in de kratten (denk daarbij aan: rijst; macaroni; groente, vlees, vruchten in blik of pot; tandpasta, douche-gel; koffie en thee).
Na de dankdag/oogstdienst gaan de diakenen, net als vorig jaar, weer bonnen van de supermarkt uitdelen aan mensen in alle delen van de stad. Dat zijn allemaal mensen die een financieel steuntje goed kunnen gebruiken.
Na de dienst kunt u op een kaart een groet schrijven. Die kaarten worden bij de bonnen gedaan, zodat de ontvangers de betrokkenheid van de kerkmensen kunnen ervaren.

Namens de diaconie PGE,
Wil Brouwer en Hettie van Vliet

terug
 


 
 

Inloggen


 

De opstanding....
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00
Over ‘hierna’ hebben we allemaal onze eigen beelden, zowel buiten als binnen de kerk. Dat varieert van beelden die vertellen van een ‘persoonlijk voortbestaan ook ná de dood’ tot ‘hierna is er gewoon niets’ en tal van beelden die zich ergens daartussen of daarnaast (vlindertjes, sterretjes) bevinden. Gesprek over onze beelden is – binnen en buiten de kerk – vaak moeilijk. We weten dat het beelden zijn, maar tegelijk zijn we in die beelden toch kwetsbaar. Ze raken aan ons diepste levensvertrouwen. 
Die variëteit in beelden is niet pas iets van onze moderne tijd, zo valt te ontdekken in het Evangelie van deze zondag (Lucas 20, 27-38). Ook in de tijd van Jezus liepen de beelden al ver uiteen. En ook in het Evangelie loopt een gesprek helemaal vast als mensen vergeten dat dergelijke beelden ‘maar’ beelden zijn….
Eens te meer gaat het Evangelie het thema ‘dood en opstanding’ niet uit de weg. Het gaat immers over ons diepste levensvertrouwen. Maar lukt het om door de klassieke beelden heen toch iets van nieuwe taal te vinden? Een kostbare vraag, zeker in het licht van de gedachtenis van onze gestorvenen, volgende week.

 meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 22-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.