PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

zo 8 november 2015

Dankdag- en oogstdienst

Locatie: 
 Enschede, Ontmoetingskerk
Tijdstip: 
 10:00 uur

Uit dankbaarheid delen…
Vroeger kon je na de oogst de opbrengst echt tellen en dan een deel ervan afstaan aan de kerk. Van daaruit kon het uitgedeeld worden aan wie het nodig had. Tegenwoordig wordt bijna alles omgezet in geld.
We hopen dat u uw dankbaarheid voor de goede dingen van de afgelopen tijd, ook om wilt zetten in ‘contanten’. Dat kan in de 1e collecte op zondag 8 november.
De opbrengst van deze collecte is voor de Voedselbank in Enschede. De medewerkers doen alles vrijwillig, maar er moeten natuurlijk ook zaken als ‘elektriciteit’ e.d. betaald worden. En soms is het nodig om aanvulling op de voedselpakketten te kopen.
 
Elke week worden er meer dan 550 pakketten uitgedeeld. De nood is groot!
Deze zondag staat helemaal in het teken van: ‘Uit Dankbaarheid Delen…’ Geld in de collectezakken en levensmiddelen in de kratten (denk daarbij aan: rijst; macaroni; groente, vlees, vruchten in blik of pot; tandpasta, douche-gel; koffie en thee).
Na de dankdag/oogstdienst gaan de diakenen, net als vorig jaar, weer bonnen van de supermarkt uitdelen aan mensen in alle delen van de stad. Dat zijn allemaal mensen die een financieel steuntje goed kunnen gebruiken.
Na de dienst kunt u op een kaart een groet schrijven. Die kaarten worden bij de bonnen gedaan, zodat de ontvangers de betrokkenheid van de kerkmensen kunnen ervaren.

Namens de diaconie PGE,
Wil Brouwer en Hettie van Vliet

terug
 


 
 

Inloggen


 

"Israël en het evangelie van Johannes"
datum en tijdstip 30-01-2020 om 19:30
meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 31-01-2020 om 13:15 uur
meer details

Meditatief wandelen in januari
datum en tijdstip 31-01-2020 om 14:00
meer details

Doopdienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.