PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

zo 17 april 2016

Credo-viering

Locatie: 
 Ontmoetingskerk
Tijdstip: 
 19:00  - 19:45

Ik geloof - maar wat geloof ik eigenlijk?
Van verschillende kanten is de laatste tijd opgemerkt dat er behoefte bestaat aan gesprekken en kerkdiensten waarin het gaat om een verdieping van het christelijk geloof. Kort samengevat: wat betekent geloven anno 2016? Wat is de inhoud van het christelijk geloof? En hoe uit het zich? 
Over deze en soortgelijke vragen houden we in 2016 elke maand twee bijeenkomsten. In de eerste plaats zullen we op de derde zondag van de maand (met uitzondering van de vakantiemaanden) om 19.00 u een zogenaamde ‘Credo-dienst’ houden. Daarnaast is er in de week volgend op de Credo-dienst op de dinsdagavond van 19.30 - 21.00 u gelegenheid samen door te praten op wat aan de orde is gesteld en wat dat aan vragen en opmerkingen heeft opgeroepen; we zijn dat de ‘credo-kring’ gaan noemen. 

Thema voor zondag 17 april is - 'God de Almachtige'.

terug
 


 
 

Inloggen


 

De opstanding....
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00
Over ‘hierna’ hebben we allemaal onze eigen beelden, zowel buiten als binnen de kerk. Dat varieert van beelden die vertellen van een ‘persoonlijk voortbestaan ook ná de dood’ tot ‘hierna is er gewoon niets’ en tal van beelden die zich ergens daartussen of daarnaast (vlindertjes, sterretjes) bevinden. Gesprek over onze beelden is – binnen en buiten de kerk – vaak moeilijk. We weten dat het beelden zijn, maar tegelijk zijn we in die beelden toch kwetsbaar. Ze raken aan ons diepste levensvertrouwen. 
Die variëteit in beelden is niet pas iets van onze moderne tijd, zo valt te ontdekken in het Evangelie van deze zondag (Lucas 20, 27-38). Ook in de tijd van Jezus liepen de beelden al ver uiteen. En ook in het Evangelie loopt een gesprek helemaal vast als mensen vergeten dat dergelijke beelden ‘maar’ beelden zijn….
Eens te meer gaat het Evangelie het thema ‘dood en opstanding’ niet uit de weg. Het gaat immers over ons diepste levensvertrouwen. Maar lukt het om door de klassieke beelden heen toch iets van nieuwe taal te vinden? Een kostbare vraag, zeker in het licht van de gedachtenis van onze gestorvenen, volgende week.

 meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 22-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.