PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

vr 7 december 2018

"Alleen verder - Spreken over rouw"

Locatie: 
 Ontmoetingskerk Enschede
Tijdstip: 
 10:00 uur  - 11:30 uur

Het verlies van een partner ontreddert, het stelt vragen, zoekt vertwijfeld naar zin en onzin. Verlies schreeuwt om antwoorden die niemand geven kan. Vreugde en verdriet, gemis en geluk, hoop en wanhoop wisselen elkaar af, en elke stap die je zet, zoekt naar betekenis en verbondenheid.
Vanuit het verlangen om sámen te zoeken, verhalen te delen, te luisteren, herkennen en verbazen, is de groep “Alleen verder - spreken over rouw” opgezet. Een gespreksgroep voor mensen die langer of kort geleden hun partner verloren hebben en daar met lot- en bondgenoten over van gedachten willen wisselen. Vanuit een gevoel dat samen in gesprek zijn over je rouw en verdriet, je zorgen, over momenten van vreugde en verwarring, helend kan zijn. 
Aan de hand van een gedicht, een verhaal of thema delen we ervaringen, verhalen, pijn misschien ook wel. Zo proberen we elkaar tot steun te zijn, zoeken we naar een begaanbare weg van leven.
Deze kring staat open voor ieder die langer of kort geleden een partner verloren heeft. We komen elke eerste vrijdag van de maand samen in de Ontmoetingskerk.
Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet noodzakelijk. Ben je wel geïnteresseerd, maar is er ook twijfel? Zou je wel willen komen, maar ben je deze keer verhinderd? Zijn er andere vragen rondom deze groep? Voel je vrij om contact op te nemen met ds. Hanneke Siebert (06 - 44 86 48 08)

terug
 


 
 

Inloggen


 

Oecumenische viering: Meer dan gewoon
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Zing-In: waardeer het, repareer het
datum en tijdstip 19-01-2020 om 19:00
meer details

Bijeenkomst classicale Ring Enschede
datum en tijdstip 23-01-2020 om 19:30
meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 24-01-2020 om 13:15 uur
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.