PKN
  » Activiteiten » Zomerzin 
Protestantse Gemeente Enschede
Zomerzinprogramma Zomerzinprogramma
In de lange zomerperiode zijn er aanmerkelijk minder kerkelijke activiteiten en daarom wil het pastoresteam en de diaconie, zoals de laatste jaren de gewoonte is, de 'Zomerzin' organiseren. Dit zijn de woensdagmiddagen in juli en augustus waarop leuke en informatieve onderwerpen gebracht zullen worden. Bovendien kunt u een kopje koffie en of thee gebruiken waardoor ook de ontmoeting en gezelligheid een bijdrage zullen leveren aan een goede woensdagmiddag. De middagen beginnen om 14.00 uur en zullen om 16.00 uur eindigen, in De Ontmoetingskerk. We starten op 17 juli.

Natuur met Rienk (17 juli)
Prachtige natuurbeelden trekken voorbij deze zomerzin-middag. Een middag lang verblijven we op het Afrikaanse continent, en geven we ons over aan de mooiste natuur-belevingen aldaar. En dat zonder dat we er zelf ook maar één meter voor moeten bewegen. Bovendien klinkt bij dit alles ook nog eens de mooiste muziek. Kortom, dit wordt een heerlijke vakantie-middag, gewoon in de Enschedese Ontmoetingskerk. 

Liedboek… voor thuis - met ds Oane Reitsma [24 juli]
“Zingen en bidden in huis en kerk” is de officiële ondertitel van het Liedboek. En in de kerk gebruiken we het volop. Maar hoe vindt je thuis je weg in het Liedboek. Wat zijn daar de mogelijkheden en de kansen. Samen met ds. Oane Reitsma gaan we deze middag op onderzoek uit. Vanzelfsprekend zullen we veel zingen. Maar ook de prachtige teksten welke in het Liedboek zijn opgenomen krijgen volop aandacht, deze middag. 
Voor schoonheid hoef je vaak echt niet ver weg. Je kan ook gewoon terecht in de Ontmoetingskerk. 

Over voeding en ziekte in een ziekenhuisorganisatie - Edwin de Vries vertelt [31 juli]
Edwin de Vries is als kok werkzaam in het MST. In zijn werkomgeving komt heel wat voorbij. Vanuit zijn werkervaring zal hij ons vertellen over voeding en ziekte. 

Over het kindertehuis ‘noah’s ark’ in Oeganda - Wilma Welten  [7 augustus]
Op 7  augustus komt Wilma Welten(bestuurslid NACMU Nederland) een lezing houden. De afkorting staat voor Noah’s Ark Childrens Ministry Uganda. Noah's Ark is een Christelijke organisatie en biedt een thuis voor meer dan 170 weggegooide, achtergelaten en mishandelde kinderen. Meer dan 200 kinderen uit de armste families krijgen gratis onderwijs, onze kliniek biedt goede en betaalbare gezondheidszorg aan. Eerder heeft u Janny de Lange er al over horen  vertellen. Wilma is er dit voorjaar weer geweest en kan u vertellen van nieuwe initiatieven.    Aan het eind van de middag is er mogelijkheid om een gift te geven.

Klezmer met Anne Mous (14 augustus) 
Deze middag neemt Anne Mous ons mee in de wondere wereld van de Klezmermuziek. Van oorsprong is Klezmer Joodse bruiloftsmuziek. Klezmer is bijgevolg een smeltkroes van stijlen. Balkaninvloeden, Orientaalse invloeden, maar zeker ook zigeunerinvloeden zijn sfeerbepalend. En in modernere Klezmer zijn zelfs Jazz-invloeden te horen. Maar uit welk deel van Europa ook afkomstig, het is altijd muziek die beweegt. Soms letterlijk, in de zin dat je nauwelijks stil kan blijven zitten. Soms meer van binnen, in de zin dat de muziek hevig ontroert. Kortom, ook deze middag trekken weer werelden aan ons voorbij, gewoon in de Enschedese Ontmoetingskerk.

Schilderen met Herman Dam en Bernardien Kromhoff [21 augustus]
In de Ontmoetingskerk lopen heel wat enthousiaste kunstschilders rond. Onder andere Herman en Bernardien. Deze Zomerzin-middag mogen wij actief delen in hun enthousiasme. En nee, je hoeft echt niet (goed) te kunnen schilderen om mee te doen. Integendeel. Met hulp van Bernardien en Herman zal meedoen echt voor iedere deelnemer leuk zijn.    
terug
 
 
 

Inloggen


 

Spreekuur predikant
datum en tijdstip 17-09-2019 om 10:00
meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 20-09-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-09-2019 om 17:30
meer details

Kerk op Schoot - Brood en Vis
datum en tijdstip 02-10-2019 om 9.30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.