PKN
  » Activiteiten » Jeugd PGE 
Protestantse Gemeente Enschede
JEUGDPAGINA 1 JEUGDPAGINA 1
NIEUW JEUGDPLAN    

Met de Stedelijke werkgroep Jeugd en Jongeren hebben we gewerkt aan een jeugdplan voor het gehele jeugdwerk voor onze protestantse gemeente.
Er gebeurd veel onder de jeugd, dat is hartverwarmend om te zien en mee te maken.
De jeugdleiding van onze gemeente verricht veel werk voor en ik spreek mijn grote waardering uit voor al die mensen die een warm hart hebben voor de jeugd. Het jeugdwerk krijgt niet altijd de waardering die ze verdiend, vandaar dit hart onder de riem. Het nieuwe jeugdplan dat op stapel staat wil zorg dragen voor de jeugd en voor de jeugdleiding. De kracht van het plan ligt in het samenwerken. Dat betekent waar mogelijk meer samenwerken onderling en met de gemeente. De jeugd hoort bij de gemeente en mag verwachten dat de ze door de gemeente gedragen wordt, tegelijk wil het jeugdwerk deel zijn van de gemeente, van de Protestantse Gemeente Enschede, samen sterk staan, elkaar vertrouwen en vrijheid toewensen.

 
JEUGDHONK IS VERHUISD!!!
Na maanden van verbouwen, klussen, schilderen en inrichten is het over een paar weken dan echt zover: we gaan naar de Ontmoetingskerk!
Een oude kerk in een nieuw jasje, een nieuwe  omgeving op een oude plek.
Misschien ben je zelf al eens verhuisd, dan weet je dat dit behoorlijk spannend is. Hoe ziet je nieuwe huis eruit? Welke kamer is voor jou? Hoe ziet de buurt eruit, en vooral: zijn er wel genoeg vrienden en vriendinnen in de omgeving?
Maar na een tijdje van wennen lukt het altijd wel weer om je nieuwe huis ook tot een thuis te maken. En dat is nou precies wat we vanaf 20 september gaan doen! Want de kerk zit dan wel in een ander gebouw, maar kerk ben je boven alles vooral samen. En dat verandert nou juist niet! Sterker nog: we komen straks allemaal weer bij elkaar om juist samen kerk te zijn.
Wij zien je graag in de openingsweek en natuurlijk ook daarna in de Ontmoetingskerk!
Maar daarna, gaan we dan pas echt beginnen? Nee, we gaan juist door. Door met de activiteiten die er eerst ook al waren; kinderdienst, oppas, uitjes, het jeugdkamp. Maar er zullen ook nieuwe activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd. Houd dus vooral deze jeugdpagina, de website, facebook en je mail goed in de gaten!


 

Informatie voor en door de jeugd ook op
facebook !

Natuurlijk gaan we de nieuwe kerk feestelijk openen. Tijdens de eerste week zijn er tal van activiteiten waarbij je het nieuwe gebouw en elkaar kunt leren kennen.
Groetjes,
Stedelijke Werkgroep Jeugd en Jongeren.
 

 
BEDENK EEN NAAM VOOR HET NIEUWE JEUGDHONK ...
Ook hebben we een houten kerkbank van de interieurcommissie gekregen. Maar deze is nu nog heel erg saai! Een met graffiti versierde bank past natuurlijk veel beter in het honk.  Ben jij creatief en heb je zin om samen met ons deze bank te gaan pimpen? Stuur dan een mailtje naar het bovenstaande adres en dan laten wij je weten wanneer we ermee aan de slag gaan!
Ook in de nieuwe Ontmoetingskerk is er een speciale plek voor de jeugd; een gloednieuw jeugdhonk! Het is een prachtige ruimte met nieuwe spulletje, maar ook veel spullen die je vast nog wel kent. Er is de afgelopen maanden hard aan gewerkt, maar er ontbreekt nog iets: een goede naam! Weet jij een leuke naam voor het nieuwe jeugdhonk, mail die dan naar: en wie weet staat jouw idee dan op een prachtig naambord boven de ingang!


Netwerkcafé van start
In oktober starten we met het Netwerkcafé in de Ontmoetingskerk. Een gelegenheid voor (jong)volwassenen om elkaar ook eens door de week te ontmoeten en informeel met elkaar te praten over dingen waar we mee te maken hebben.

* Op vrijdag 2 oktober voor mensen van 18  tot ca. 30 jaar;
* Op vrijdag 16 oktober voor mensen in de leeftijd van 30 tot ca. 40 jaar.

Beide keren vanaf 17 uur inloop en om 18 uur is er soep en een broodje.
Je bent zelf van harte welkom, maar  ook die ander die jij mee wilt nemen!

Voor vragen neem contact op met Jan Schaake ( of Ineke van der Meulen
JEUGD AGENDA
Wat is er allemaal te doen?
De openingsweek van de Ontmoetingskerk komt eraan en het is weer tijd voor het jaarlijkse jeugdkamp.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 25-10-2019 om 13:15 uur
meer details

“Komt een man bij een tempel…”
datum en tijdstip 27-10-2019 om 10.00 uur
Komende zomer gaan 10 jongeren van de Protestantse Gemeente Enschede twee weken naar een kinderdagopvang in Vayk, Armenië. Ze organiseren een spelweek voor de kinderen daar en ze bouwen een speeltuin op het terrein van het opvangcentrum.
Hun motivatie om geld voor deze reis bij elkaar te sparen, de inzet, betrokkenheid en bijdrage van de gemeente daarbij, het enthousiasme om twee weken van je vakantie in te leveren voor een onbekende ander. Dat is één ingrediënt van de dienst.

Een tweede ingrediënt is de gelijkenis van twee mannen die naar de tempel komen om te bidden (Lukas 18: 9 - 14). De één is een rechtvaardig mens, heeft veel van God ontvangen en richt zijn leven in naar Gods wil; zijn gebed is vol dankbaarheid. De ander lijkt zelfzuchtiger keuzes gemaakt te hebben in zijn leven, althans, dat verraadt zijn beroep ons. Veel weten we niet van hem. Dan alleen zijn korte gebed: “God, wees mij zondaar genadig”.
Wat is de boodschap van deze twee biddende mannen voor onze kinderen, voor onszelf? Wat vertelt de gelijkenis over motivatie, betrokkenheid en enthousiasme?

Een derde ingrediënt is de cantorij, die deze zondag onder andere een eigen vertaling van Mathijs Kraan van Psalm 27 zal zingen. Zowel de tekst als de muziek is vernieuwend!


Licht, redder, jij,
Voor wie zou ik nog bang zijn?
Jij, mijn behoud.

Kwam een meute mensen op me af,
Slagers, slachters, rovers, moordenaars,
Zij zouden vallen, ik zou leven.
Al voerden alle legers oorlog tegen mij,
Ik was veilig.
Licht, redder, jij,
Voor wie zou ik nog bang zijn?
Jij, mijn behoud.
Een ding is er dat ik je wil vragen:
Hoed mij, berg mij, neem mij in je huis,
Laat mij schuilen, al was het op je drempel.
Als ik verlaten ben, verloren, wijs de weg
Die leidt naar jou.
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 15-11-2019 om 17:30
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.