PKN
  » Ontmoetingskerk » Organisatie » Kerkenraad Ontmoetingskerk » (Archief) Investeren in de Stadskerk 
Protestantse Gemeente Enschede
Verdere plannen Verdere plannen
In de vergadering van de Algemene Kerkenraad konden de kerkrentmeesters meedelen dat we het nog benodigde bedrag van € 250.000,- binnen hadden. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen willen wij (nogmaals) hartelijk danken. Het was hartverwarmend te zien hoeveel acties in het afgelopen jaar plaatsvonden. De financiële steun die van zoveel gemeenteleden binnenkwam en ook de financiële steun die van instellingen werd verkregen.

Nadat het besluit tot verbouwing van de Vredeskerk genomen was kwam van een gemeentelid een gift van € 2.000,- binnen. Heel hartelijk bedankt daarvoor. Ook berichtte De Fondation Jordaan-Van Heek de verbouwing met een bedrag van €1.500,- te willen steunen. Een bijzondere gift omdat de naamgeefster van deze stichting de bouw van de Vredeskerk indertijd ook met een royale gift steunde. Ook voor deze gift zijn wij zeer erkentelijk.

Zijn nieuwe giften voor de verbouwing van de Vredeskerk mogelijk?
Van verschillende kanten kregen wij de vraag of nog voor de verbouwing van de Vredeskerk geld gegeven kan worden ook al is het benodigde geld binnen. Giften zijn nog steeds van harte welkom omdat de bouwcommissie verschillende wensen bij de verbouwing niet heeft kunnen honoreren, maar als er nog meer geld mocht binnenkomen weet de bouwcommissie daarvoor ongetwijfeld een goede bestemming te vinden bij de verbouwing van de Vredeskerk. Wij geven daarom nogmaals het bankrekeningnummer: NL76ABNA059.22.26.387 t.n.v. Protestantse Gemeente Enschede.

Herbestemming DETA kerk, Opstandingskerk, Apostel ­Thomas­kerk­
Van de rijksoverheid hebben we subsidie gekregen om plannen te maken voor een nieuwe bestemming van deze drie kerken. Nu het besluit tot verbouwing van de Vredeskerk genomen is, is duidelijk dat we moeten proberen die plannen nu concreet te maken om te voorkomen dat deze kerken straks geheel of gedeeltelijk leeg staan.

Tijdelijk gebruik zalen van de DETA kerk
De zalen van de DETA kerk hebben wij in bruikleen gegeven aan Evangelie Gemeente De Deur. Dat heeft het voordeel dat de zalen worden gebruikt en de kosten daarvan niet meer ten laste van onze gemeente komen. De kerkzaal valt buiten de afspraken die met Evangelie Gemeente De Deur gemaakt zijn. De kerkzaal kan dus door onze gemeente in voorkomende gevallen nog gebruikt worden.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 17-01-2020 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé voor 21- tot 40-jarigen
datum en tijdstip 17-01-2020 om 17:30
meer details

Oecumenische viering: Meer dan gewoon
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Zing-In: waardeer het, repareer het
datum en tijdstip 19-01-2020 om 19:00
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.