PKN
  » Activiteiten » 'Bruggenbouwers' 
Protestantse Gemeente Enschede
Team Bruggenbouwen Enschede Team Bruggenbouwen Enschede
BruggenBouwen Enschede
“Het is voelbaar dat er heel veel onderling vertrouwen gegroeid is in deze groep”. Dat zei burgemeester Van Veldhuizen tijdens de afsluitende bijeenkomst van de training van het Team BruggenBouwen Enschede op 13 december 2016. De vraag die centraal stond was: Wat was voor jou een bijzonder moment tijdens de bijeenkomsten van deze groep?
 
“De muren tussen ons zijn geslecht”, was het antwoord van de Syrisch Orthodoxe priester Samuel Dogan. Een belangrijk moment was ook het inspreken ter ondersteuning van de komst van de nieuwe moskee op een inspraakavond, die georganiseerd was door de Deelraad. Ds. Ellen Sonneveld vertelde dat ze dit nooit gedaan zou hebben, als het Team BruggenBouwen er niet was geweest en dat ze achteraf heel blij was, dat ze dit gedaan heeft. Ferhat Ceri en Derya Canbaz-Gok, die vanuit de moskee meedoen, lieten weten dat deze steun voor de moskeegemeenschap van groot belang is geweest en spraken hun waardering hiervoor uit.
Andere belangrijke momenten waren het brengen van bloemen naar de Marokkaanse moskee Huis van Allah na de aanslag met de molotovcocktail, het aanwezig zijn in de synagoge bij de herdenking van de razzia in september 1941 en het bezoeken van de verschillende moskeeën tijdens de Ramadan.
Geconstateerd werd het belang van dit onderling vertrouwen en het elkaar snel weten te bereiken wanneer dat nodig is. Het Team zal daarom doorgaan. Burgemeester van Veldhuizen wees er op dat  Gemeente en het Team BruggenBouwen belangrijk zijn voor elkaar. “Voor de vrede, de verdraagzaamheid en het samenleven  in de stad hebben we elkaar broodnodig. ”.
De Ontmoetingskerk ontving, naar aanleiding van deze inzet voor de stad, een kerstkaart van de gemeente Enschede, geschreven door de burgemeester: “Heel veel dank voor de inzet voor en geloof in een vreedzaam Enschede. Pax vobiscum


(gedeeltelijk overgenomen uit www.geloveninsamenleven.nl.)
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 06-12-2019 om 13:15 uur
meer details

Kerstviering
datum en tijdstip 11-12-2019 om 15:30
meer details

Met het koor Chantons “op weg naar kerst”
datum en tijdstip 13-12-2019 om 19:30
meer details

Kerstviering
datum en tijdstip 14-12-2019 om 15:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.