PKN
  » Activiteiten » 'Bruggenbouwers' 
Protestantse Gemeente Enschede
Team Bruggenbouwen Enschede Team Bruggenbouwen Enschede
BruggenBouwen Enschede
“Het is voelbaar dat er heel veel onderling vertrouwen gegroeid is in deze groep”. Dat zei burgemeester Van Veldhuizen tijdens de afsluitende bijeenkomst van de training van het Team BruggenBouwen Enschede op 13 december 2016. De vraag die centraal stond was: Wat was voor jou een bijzonder moment tijdens de bijeenkomsten van deze groep?
 
“De muren tussen ons zijn geslecht”, was het antwoord van de Syrisch Orthodoxe priester Samuel Dogan. Een belangrijk moment was ook het inspreken ter ondersteuning van de komst van de nieuwe moskee op een inspraakavond, die georganiseerd was door de Deelraad. Ds. Ellen Sonneveld vertelde dat ze dit nooit gedaan zou hebben, als het Team BruggenBouwen er niet was geweest en dat ze achteraf heel blij was, dat ze dit gedaan heeft. Ferhat Ceri en Derya Canbaz-Gok, die vanuit de moskee meedoen, lieten weten dat deze steun voor de moskeegemeenschap van groot belang is geweest en spraken hun waardering hiervoor uit.
Andere belangrijke momenten waren het brengen van bloemen naar de Marokkaanse moskee Huis van Allah na de aanslag met de molotovcocktail, het aanwezig zijn in de synagoge bij de herdenking van de razzia in september 1941 en het bezoeken van de verschillende moskeeën tijdens de Ramadan.
Geconstateerd werd het belang van dit onderling vertrouwen en het elkaar snel weten te bereiken wanneer dat nodig is. Het Team zal daarom doorgaan. Burgemeester van Veldhuizen wees er op dat  Gemeente en het Team BruggenBouwen belangrijk zijn voor elkaar. “Voor de vrede, de verdraagzaamheid en het samenleven  in de stad hebben we elkaar broodnodig. ”.
De Ontmoetingskerk ontving, naar aanleiding van deze inzet voor de stad, een kerstkaart van de gemeente Enschede, geschreven door de burgemeester: “Heel veel dank voor de inzet voor en geloof in een vreedzaam Enschede. Pax vobiscum


(gedeeltelijk overgenomen uit www.geloveninsamenleven.nl.)
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 25-10-2019 om 13:15 uur
meer details

“Komt een man bij een tempel…”
datum en tijdstip 27-10-2019 om 10.00 uur
Komende zomer gaan 10 jongeren van de Protestantse Gemeente Enschede twee weken naar een kinderdagopvang in Vayk, Armenië. Ze organiseren een spelweek voor de kinderen daar en ze bouwen een speeltuin op het terrein van het opvangcentrum.
Hun motivatie om geld voor deze reis bij elkaar te sparen, de inzet, betrokkenheid en bijdrage van de gemeente daarbij, het enthousiasme om twee weken van je vakantie in te leveren voor een onbekende ander. Dat is één ingrediënt van de dienst.

Een tweede ingrediënt is de gelijkenis van twee mannen die naar de tempel komen om te bidden (Lukas 18: 9 - 14). De één is een rechtvaardig mens, heeft veel van God ontvangen en richt zijn leven in naar Gods wil; zijn gebed is vol dankbaarheid. De ander lijkt zelfzuchtiger keuzes gemaakt te hebben in zijn leven, althans, dat verraadt zijn beroep ons. Veel weten we niet van hem. Dan alleen zijn korte gebed: “God, wees mij zondaar genadig”.
Wat is de boodschap van deze twee biddende mannen voor onze kinderen, voor onszelf? Wat vertelt de gelijkenis over motivatie, betrokkenheid en enthousiasme?

Een derde ingrediënt is de cantorij, die deze zondag onder andere een eigen vertaling van Mathijs Kraan van Psalm 27 zal zingen. Zowel de tekst als de muziek is vernieuwend!


Licht, redder, jij,
Voor wie zou ik nog bang zijn?
Jij, mijn behoud.

Kwam een meute mensen op me af,
Slagers, slachters, rovers, moordenaars,
Zij zouden vallen, ik zou leven.
Al voerden alle legers oorlog tegen mij,
Ik was veilig.
Licht, redder, jij,
Voor wie zou ik nog bang zijn?
Jij, mijn behoud.
Een ding is er dat ik je wil vragen:
Hoed mij, berg mij, neem mij in je huis,
Laat mij schuilen, al was het op je drempel.
Als ik verlaten ben, verloren, wijs de weg
Die leidt naar jou.
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 15-11-2019 om 17:30
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.