PKN
  » Organisatie » Diaconie » Bondgenoten 
Protestantse Gemeente Enschede
Stichting Present Enschede Stichting Present Enschede

De Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Present. Verbinding leggen, makelaar zijn in sociale betrokkenheid.
Onze visie is dat er een beweging op gang komt in de samenleving waarbij meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Dat doen we sinds 2003.

Lage drempel
De formule biedt mensen een lage drempel om zich effectief en vrijwillig in te zetten. Allereerst omdat de werkwijze zich aanpast aan de agenda en mogelijkheden van drukke mensen en niet andersom. Kenmerkend voor Present zijn de projecten van één dag of een dagdeel, alhoewel Present ook een brug is voor mensen die zich langer willen verbinden. Ook motiverend is het werken in groepen: samen met een groep vrienden doe je iets goeds voor een ander.

Samenwerking
Present zorgt in samenwerking met maatschappelijke organisaties dat inzet terecht komt bij mensen met onvoldoende geld, gezondheid en sociaal netwerk. Zorg en aandacht, op de goede plek en op het juiste moment geboden. Niet te weinig, maar ook niet te veel! Kijk hier voor meer informatie over de samenwerking met maatschappelijke organisaties.

Deurningerstraat 12
7514 BH Enschede
Tel. 06 - 438 33 040 / 053 - 438 33 041, e-mail: 

terug
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 15-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 15-11-2019 om 17:30
meer details

De opstanding....
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00
Over ‘hierna’ hebben we allemaal onze eigen beelden, zowel buiten als binnen de kerk. Dat varieert van beelden die vertellen van een ‘persoonlijk voortbestaan ook ná de dood’ tot ‘hierna is er gewoon niets’ en tal van beelden die zich ergens daartussen of daarnaast (vlindertjes, sterretjes) bevinden. Gesprek over onze beelden is – binnen en buiten de kerk – vaak moeilijk. We weten dat het beelden zijn, maar tegelijk zijn we in die beelden toch kwetsbaar. Ze raken aan ons diepste levensvertrouwen. 
Die variëteit in beelden is niet pas iets van onze moderne tijd, zo valt te ontdekken in het Evangelie van deze zondag (Lucas 20, 27-38). Ook in de tijd van Jezus liepen de beelden al ver uiteen. En ook in het Evangelie loopt een gesprek helemaal vast als mensen vergeten dat dergelijke beelden ‘maar’ beelden zijn….
Eens te meer gaat het Evangelie het thema ‘dood en opstanding’ niet uit de weg. Het gaat immers over ons diepste levensvertrouwen. Maar lukt het om door de klassieke beelden heen toch iets van nieuwe taal te vinden? Een kostbare vraag, zeker in het licht van de gedachtenis van onze gestorvenen, volgende week.

 meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.