PKN
  » Kerkdiensten » Zondagmorgenviering » Liturgie in de Ontmoetingskerk 
Protestantse Gemeente Enschede
Paastijd 2019 in de Ontmoetingskerk Paastijd 2019 in de Ontmoetingskerk
Paastijd in de Ontmoetingskerk 
In de liturgie van de kerk gaat het er om dat wij deel gaan nemen aan het oude verhaal. Dat wij, al vierend, spelend, een plaats krijgen in het oude verhaal. Maar het verhaal van de Paastijd is wel héél bijzonder... In de Paastijd gedenken we immers de periode dat de Opgestane - als mens! - veertig dagen lang onder ons stervelingen heeft rondgelopen. En in dát wonderlijke verhaal zouden wij, stervelingen van hier en nu, een eigen plaats moeten vinden?
Deze, onze, weerstand krijgt in de paasverhalen ondertussen volop ruimte. Ook in het Evangelie kunnen zelfs de mensen uit de nabije kring om Jezus heen de Opgestane maar nauwelijks waarnemen. Denk aan de bezoekers van het lege graf, volledig verward. Denk aan Maria in de tuin, die dacht dat het de tuinman was. Denk aan de Emmaüsgangers die uren met de Opgestane oplopen, al pratend, zonder hem te herkennen. Ja, achteraf… hoe brandde ons hart, terwijl hij tot ons sprak? Denk aan de leerlingen die zich wezenloos schrikken als Jezus ineens in hun midden staat. Raak mij aan, zo spreekt hij. En voor hun ogen eet hij tot hun verbijstering een visje. Zo onvoorstelbaar ‘in levende lijve tastbaar’ staat de gestorvene van Goede Vrijdag ineens midden voor hen, voor ons, in de Paastijd. Een confrontatie met het onvoorstelbare, nauwelijks waar-neembare. 

 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Spreekuur predikant
datum en tijdstip 17-09-2019 om 10:00
meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 20-09-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-09-2019 om 17:30
meer details

Kerk op Schoot - Brood en Vis
datum en tijdstip 02-10-2019 om 9.30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.