PKN
  » Rondom » Nanne Zwiepfonds 
Protestantse Gemeente Enschede
Nanne Zwiepfonds Nanne Zwiepfonds
Gedenkplaat in de Grote KerkDe naamgever van dit fonds, ds Nanne Zwiep, was tijdens de Duitse bezetting predikant in Enschede. Na een preek op zondag 19 april 1942, waarin ds Zwiep zich kritisch uitliet over het nationaalsocialisme en de Jodenvervolging, werd hij door de bezetter opgepakt. Op 24 november 1942 stief hij in het concentratiekamp Dachau.
In de Grote Kerk op de Oude Markt herinnert een plaquette aan ds Zwiep.


In 1945 werd het Nanne Zwiepfonds door een aantal Enschedese gemeenteleden en predikanten opgericht.
Het Nanne Zwiepfonds is bedoeld voor mensen uit de gemeente Enschede, die theologie studeren of gaan studeren aan een universiteit of HBO-instelling Zij kunnen tijdens hun studie gesteund worden door dit fonds, meestal in de vorm van boekenbonnen.

Beheerders van dit fonds zijn, in opdracht van de Algemene Kerkenraad van de PGE, ds Dick van Zijll Langhout  ( tel. 4357704; e-mail: ) en ds Cees de Jonge (tel. 4338475; e.mail: ). Zij die in aanmerking denken te komen voor een bijdrage uit het fonds kunnen zich bij hen melden.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 22-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.