PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

wo 25 januari 2017

Lezen met Luther - Vieren met Luther

Locatie: 
 Ontmoetingskerk
Tijdstip: 
 19:00  - 21:00

2017 wordt internationaal als ‘Lutherjaar’ gevierd. De reformatie is 500 jaar oud.
Het Oecumenisch Leesrooster, dat we ook in de Ontmoetingskerk volgen, stelt voor om in het kader van het Lutherjaar vanaf zondag 12 februari t/m 21 januari 2018, ofwel een kerkelijk jaar lang, het Lutherse leesrooster te lezen. Dit rooster is gebaseerd op het klassieke leesrooster van de oude kerk. Via Luther lezen we dus mee met de kerk van alle eeuwen… en misschien nog wel verder terug, want in dit leesrooster zijn sporen terug te vinden van nog oudere synagogale leestradities.
In het leesrooster worden de lezingen én de Psalmen van de zondag vermeld. Maar ook zijn voor elke zondag gebeden overgeleverd. Zo’n leesrooster gaat dan ook om meer dan lezen alleen. Bij het leesrooster hoort tevens een bepaalde indeling van de liturgie.
Vanaf zondag 12 februari zullen wij in de Ontmoetingskerk daarom niet alleen Luthers lezen, maar in de indeling van onze liturgie ook ons best doen meer ‘Luthers’ te vieren. Zo dragen wij op heel bijzondere wijze bij aan het Lutherjaar.
 
Ter voorbereiding op dit Lutherproject organiseert het Liturgisch Beraad op woensdag 25 januari (19.00u) een thema-avond over Luthers lezen en Luthers vieren. Spreekster is ds. Andrea Fuhrmann, die zelf opgroeide in de Lutherse traditie. Zij zal ons niet alleen theoretisch informeren, maar zal vooral ook persoonlijk vertellen wat Luthers lezen en vieren met de vierder kan doen… en ook wat Luthers lezen en vieren van de vierende gemeente vraagt.

terug
 


 
 

Inloggen


 

Taizéviering
datum en tijdstip 26-01-2020 om 16:30
meer details

"Israël en het evangelie van Johannes"
datum en tijdstip 30-01-2020 om 19:30
meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 31-01-2020 om 13:15 uur
meer details

Meditatief wandelen in januari
datum en tijdstip 31-01-2020 om 14:00
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.