PKN
  » Kerkdiensten » Zondagmorgenviering » Kerkdiensten op komst 
Protestantse Gemeente Enschede
zo 19 nov 2017  om 10:00
Voorganger: ds H.J. Siebert
East Jerusalem West Jerusalem - Lusterum Twente Bethlehem

De viering van 19 november wordt mede gekleurd door de viering van het 2e lustrum van de Stichting Oecumenische Vrouwengroep Twente Bethlehem. Al tien jaar ontvangen wij via deze werkgroep inspiratie van vrouwen uit Bethlehem die met heel veel creativiteit, en tegen alle klippen op ‘weigeren om vijanden te zijn’.
De viering in de Ontmoetingskerk is een opmaat van een dag die helemaal in het teken zal staan van het lustrum van de werkgroep. Na de lunch vindt in de Ontmoetingskerk een symposium plaats. Waarna de activiteiten zich verplaatsen naar het Wilminktheater, alwaar onder de titel ‘East Jerusalem West Jerusalem’ film wordt gekeken, een hapjesbuffet met gerechten uit het Midden Oosten kan worden genoten, en tenslotte een concert zal worden verzorgd door de Palestijnse zangeres / activiste / actrice Mira Awad en de Israëlische singer / songwriter / mensenrechten activist David Broza: “I was brought up with a war/I don’t wanna fight no more”. 
Zie ook de informatie van het Wilminktheater.


 

terug
 
 

Inloggen


 

Spreekuur predikant
datum en tijdstip 17-07-2018 om 10:00
meer details

Noabermaaltijd
datum en tijdstip 18-07-2018 om 17.45u
meer details

In Babel... Daniël in de zomer
datum en tijdstip 22-07-2018 om 10:00
Deze zomer lezen we in de Ontmoetingskerk het boek Daniël. En daarmee verblijven we zeven weken lang in Babel! Babel functioneert in de bijbelse verhalen als het land waar men niet meer weet wat goed is. Waar alle sporen van het bijbelse visioen van hoop op een andere, menselijker wereld zijn uitgewist. Babel is het land waar men de schouders ophaalt als de rechtstaat wordt bedreigd. Het is het land waar mensen zijn gaan wennen aan onrecht.
Dit Babel denkt de jonge Daniël van alles te kunnen beroven, zelfs van zijn naam. Maar één ding kan Babel hem niet ontnemen en dat is het bevrijdende visioen van de tora waar hij mee leeft. Dat visioen zit in zijn hart en houdt hem scherp.
Vakantielectuur, welke ons heerlijk doet dromen van verre streken? Nou nee. Het verhaal van Daniël komt actueel dichtbij. Het wil ons wakker maken voor wat er deze dagen gebeurt. Als verhaal van protest en troost.
meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad krant

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.