PKN
  » Organisatie » Commissies en groepen 
Protestantse Gemeente Enschede
Kaarten Kaarten

De diaconie doet namens de ‘Ontmoetingskerkers’ allerlei nodige dingen in de stad en in de wereld. Zo doen we mee aan grote en ook wat minder grote projecten. Maar veel gebeurt ook en juist in het klein. Eén van die wat kleinere dingen die de diaconie van harte ondersteunt, is het vullen van de kaartenstandaard, die in de Ontmoetingsruimte staat. Drie creatieve vrouwen uit ons midden maken samen met veel plezier mooie kaarten.
U kunt die kaarten kopen. De opbrengst gaat steeds naar een goed (diaconaal) doel.
Een van die doelen was bijvoorbeeld het hospice in Enschede. Het hospice is een plaats van goedheid en barmhartigheid. Mensen, die stervende zijn, worden daar in alle rust verzorgd. De vrijwilligers, die op het hospice werken, zetten zich met hart en ziel in voor hun gasten. Niets is hen te veel. Zoveel mogelijk kleine en grote laatste wensen worden nog vervuld en zinvolle gesprekken worden gevoerd. Extra geld om dit alles te kunnen doen is altijd nodig.
Koopt u daarom zo nu en dan eens zo’n mooie kaart. Daarmee snijdt het mes aan vele kanten. Onze lieve kaarten-dames zullen zich met plezier blijven inzetten, u maakt iemand blij met een kaart en last but not least helpt u mee om stervende mensen een zinvolle laatste tijd te geven.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Spreekuur predikant
datum en tijdstip 19-06-2018 om 10:00
meer details

Handwerken voor het goede doel
datum en tijdstip 20-06-2018 om 10:30u
meer details

Noabermaaltijd
datum en tijdstip 20-06-2018 om 17.45u
meer details

In Babel... Daniël in de zomer
datum en tijdstip 22-07-2018 om 10:00
Deze zomer lezen we in de Ontmoetingskerk het boek Daniël. En daarmee verblijven we zeven weken lang in Babel! Babel functioneert in de bijbelse verhalen als het land waar men niet meer weet wat goed is. Waar alle sporen van het bijbelse visioen van hoop op een andere, menselijker wereld zijn uitgewist. Babel is het land waar men de schouders ophaalt als de rechtstaat wordt bedreigd. Het is het land waar mensen zijn gaan wennen aan onrecht. Babel denkt Daniël van alles te kunnen beroven, zelfs van zijn naam. Maar één ding kan Babel hem niet ontnemen en dat is het bevrijdende visioen van de tora waar hij mee leeft. Dat visioen zit in zijn hart en houdt hem scherp. Het verhaal van Daniël komt actueel dichtbij en maakt ook ons wakker voor wat er deze dagen gebeurt. Een verhaal van troost en protest is het.
Voor wie, al is het dan vakantie, toch even wakker geschud wil worden…
meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad krant

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.