PKN
  » Activiteiten » Jeugd PGE 
Protestantse Gemeente Enschede
JEUGDPAGINA JEUGDPAGINA

 
Safe the date
10 april Waka waka met Maurits Groen
14 april Musical Jesus Christ Superstar (Jacobuskerk)
16 juli Jongerendienst en afscheid oudsten kinderdienst


 Alle leeftijden 
Joods Pesach
Pasen is voor de christelijke kerk het hoogtepunt van het jaar. Maar ook voordat de kerk er was werd er al pasen gevierd. Het christelijke pasen is a.h.w. een remake van het joodse pesach. De feesten hebben dus heel veel met elkaar te maken.

Op 4 april komt bert oude engberink in de ontmoetingskerk (20.00u) vertellen over het joodse pesach. Met name over de zgn. ‘seideravond’. Deze avond, die voor ouder en jonger interessant zal zijn, maakt ook deel uit van het catecheseprogramma van de ontmoetingskerk.


Jong op zondagmorgen (alle jongeren)
In april is er op zondagmorgen weer volop ruimte voor gesprek en ontmoeting in het jeugdhonk! Op 2 april en 16 april (eerste paasdag) hebben Danny, Harmen en Patrick weer een programma voor jullie voorbereid. Na een welverdiende mei-vakantie, begint de Jeugdkerk weer op 7 mei.Kletspraat (Sorry, geen kletspraat, deze april…)

Waka Waka
De bedenker van de superhandige zonoplaadbare WakaWaka-zaklamp (Maurits Groen) komt op maandag 10 april naar Enschede. Maurits Groen heeft een eigen bedrijf waarin hij duurzaamheid en zorg voor de arme lande combineert. Als je bijvoorbeeld één WakaWakalamp op zonne-energie koopt, schenkt hij er één aan een jongere in een land waar de huizen geen elektriciteit hebben. Met deze lamp kunnen de kinderen daar dan toch ‘s avonds hun huiswerk maken.  Maurits komt jullie alles vertellen over zijn ontwerp en het idee achter de Waka Waka! Kom je ook luisteren en alles vragen wat je altijd al wilde weten? Tijdens een gezamenlijk avondeten (maandagavond 10 april 17:30 uur) zal Maurits Groen zijn verhaal vertellen. Dus meld je aan bij ds. Ellen Sonneveld of via de lijst in de Ontmoetingskerk en neem je ouders ook mee!

Om voor te lezen
Palmpasen “hij komt. Hij is onderweg. Jezus is onderweg naar jeruzalem! Hij komt hier het paasfeest vieren. Laten we hem tegemoet gaan. Ga je mee?” Opgewonden praten de mensen met elkaar. Jochanan trekt aan de arm van vader. Hij wil niet dat vader staat te praten.hij snapt niet waar iedereen zo opgewonden van is. “pappa”, roept hij. “kom nou”. Vader luistert niet. Jochanan probeert te begrijpen waar hij het over heeft. Ze hebben het over een koning, een nieuwe koning. Een koning zonder soldaten. Een koning voor gewone mensen. Een koning waar je niet bang voor hoeft te zijn. Een koning zonder geld. Een koning die mensen op de been helpt. “kom”, zegt vader tegen jochanan, “jij wilt die nieuwe koning vast ook wel zien. Hier”. Jochanan krijgt een palmtak in zijn handen gedrukt. “zwaai maar naar de nieuwe koning als hij komt”. Er komen steeds meer mensen. In de verte hoor je gejuich. Vader tilt jochanan met tak en al op zijn schouders. “zie je al wat?” Vraagt vader. Jochanan tuurt in de verte. Hij ziet mensen zwaaien met palmtakken. Hij hoort ze roepen: ‘hosanna, hosanna. Red ons! Help ons!’ daar ziet hij een man op een ezeltje. Is dat de nieuwe koning? De stoet komt langzaam dichterbij. De mensen zwaaien dat het een lieve lust is. Ze dansen en juichen. “hij komt. De koning van israël”, hoort jochanan overal om zich heen. Niet ver van jochanan vandaan, staat een groepje mannen boos te kijken. Zij vinden het zeker niet leuk, dat er een nieuwe koning komt. Nu is de koning vlakbij. De koning kijkt omhoog. Jochanan heeft het gevoel dat hij die man eerder heeft gezien. Het is net of de koning speciaal naar hem kijkt. Naar jochanan! Hij krijgt er een kleur van. Hij zwaait met zijn palmtak of zijn leven er van af hangt. En dan is jezus voorbij. Vader zet jochanan weer op de grond. “hij keek naar mij”, zegt jochanan, “wat een lieve man”. Ze lopen tussen de mensenmassa door naar huis. Jochanan heeft de palmtak nog stevig vast. “je mag hem nu wel weggooien, hoor”, zegt vader. Jochanan schudt zijn hoofd. “ik bewaar hem”, zegt hij, “dan vergeet ik deze dag nooit meer”. Uit de kinderdienstmethode ‘bonnefooi’.
Kerk op schoot
Woensdagmorgen 12 april toveren we de Ontmoetingskerk om tot een heuse intocht in Jeruzalem. We vieren het verhaal van Palmpasen; Jezus die op een ezeltje de stad binnenrijdt, kinderen en mensen die met palmtakken zwaaien, hun jassen op de weg leggen, met palmpaasstokken lopen. Kortom; er valt weer van alles te zien, te zingen, te bekijken en te beleven!
Kom 12 april om half 10 naar de Ontmoetingskerk en neem gerust je opa, oma, vader of moeder mee.


Kerkmuziekdagen voor de jeugd (KMDJ)

In het Hemelvaartsweekend worden ieder jaar de ‘Kerkmuziekdagen voor de Jeugd’ gehouden. Het KMDJ is een kamp voor kinderen en jongeren van 8 - 18 jaar. Vier dagen lang wordt er gezongen onder leiding van Willeke Smits en vooral ook allerlei gezellige kampspellen gedaan. Dit jaar gaan we in één middag ook een heus orgel bouwen! De kamplocatie is “Goed te Pas” in Haaksbergen. Zondagmorgen 28 mei zingt “het KMDJ” in de dienst van de Ontmoetingskerk.
Om mee te gaan naar het KMDJ hoef je niet te kunnen zingen, maar wel goed zijn in lol maken! Het kamp begint op woensdagavond 24 mei, en duurt tot en zondagmiddag 28 mei. Kosten zijn rond de 80 euro. Nieuwsgierig? Vraag maar aan Renske, Daniël, Maud, Sarah, Meike, Eva, Karol en Anne Froukje; zij kunnen je ALLES vertellen! Nóg meer informatie is op te vragen bij Johan Vegter of Willeke Smits (
Stamppot en Paaseitjes
Wat een bijzonder gezellig en fijn restaurant hadden we op 12 maart in de Ontmoetingskerk. Zo’n honderd gasten werden verwelkomd en genoten van de goede bediening en de heerlijke stamppotten. Jullie hebben je beste beentje voorgezet, met als resultaat een supermooie opbrengst bestemd voor het jeugdkamp in september.
In de weken voor Pasen gaan we weer paaseitjes verkopen. Na afloop van de kerkdienst op 2 en 9 april, én natuurlijk aan al je buren, opa’s en oma’s en vrienden. Patrick en Danny beheren de voorraad en de kas; vraag hen naar alle mogelijkheden!

Jesus Christ Superstar

Beleef Pasen eens op een andere manier!
Op Goede Vrijdag (14 april) is er een uitvoering van de musical Jesus Christ Superstar door Studio65. Graag zouden we hier met een grote groep jongeren naar toe gaan. Het begint om 20.00 uur en zal ongeveer een uur duren. Het is in de Jacobuskerk op de Oude Markt. De toegang is uiteraard gratis.
Omdat een goede zitplaats (met veel uitzicht) te hebben, moeten we op tijd aanwezig zijn. We verzamelen om 19 uur op de trappen van de Jacobuskerk, zorg dat je op tijd bent want hier geldt echt vol=vol.
Wat zou het toch mooi zijn als we daar met veel mensen (jeugd) naar toe zouden gaan! Geef je op bij ds. Hanneke Siebert (06-44864808) of bij Pieter Sijtsma (06-37449923)
DIT LAAT JIJ TOCH NIET AAN JE VOORBIJ GAAN?
 

 

terug
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 25-10-2019 om 13:15 uur
meer details

“Komt een man bij een tempel…”
datum en tijdstip 27-10-2019 om 10.00 uur
Komende zomer gaan 10 jongeren van de Protestantse Gemeente Enschede twee weken naar een kinderdagopvang in Vayk, Armenië. Ze organiseren een spelweek voor de kinderen daar en ze bouwen een speeltuin op het terrein van het opvangcentrum.
Hun motivatie om geld voor deze reis bij elkaar te sparen, de inzet, betrokkenheid en bijdrage van de gemeente daarbij, het enthousiasme om twee weken van je vakantie in te leveren voor een onbekende ander. Dat is één ingrediënt van de dienst.

Een tweede ingrediënt is de gelijkenis van twee mannen die naar de tempel komen om te bidden (Lukas 18: 9 - 14). De één is een rechtvaardig mens, heeft veel van God ontvangen en richt zijn leven in naar Gods wil; zijn gebed is vol dankbaarheid. De ander lijkt zelfzuchtiger keuzes gemaakt te hebben in zijn leven, althans, dat verraadt zijn beroep ons. Veel weten we niet van hem. Dan alleen zijn korte gebed: “God, wees mij zondaar genadig”.
Wat is de boodschap van deze twee biddende mannen voor onze kinderen, voor onszelf? Wat vertelt de gelijkenis over motivatie, betrokkenheid en enthousiasme?

Een derde ingrediënt is de cantorij, die deze zondag onder andere een eigen vertaling van Mathijs Kraan van Psalm 27 zal zingen. Zowel de tekst als de muziek is vernieuwend!


Licht, redder, jij,
Voor wie zou ik nog bang zijn?
Jij, mijn behoud.

Kwam een meute mensen op me af,
Slagers, slachters, rovers, moordenaars,
Zij zouden vallen, ik zou leven.
Al voerden alle legers oorlog tegen mij,
Ik was veilig.
Licht, redder, jij,
Voor wie zou ik nog bang zijn?
Jij, mijn behoud.
Een ding is er dat ik je wil vragen:
Hoed mij, berg mij, neem mij in je huis,
Laat mij schuilen, al was het op je drempel.
Als ik verlaten ben, verloren, wijs de weg
Die leidt naar jou.
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 15-11-2019 om 17:30
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.