PKN
  » Kerkdiensten » Credovieringen in de Ontmoetingskerk 
Protestantse Gemeente Enschede
Credovieringen Credovieringen

In de eerste serie 'credovieringen' staat de 'apostolische geloofsbelijdenis' centraal. Daarmee krijgt de traditie van de kerk veel ruimte. Maar ondertussen gebruiken we precies in de credovieringen bijvoorbeeld de audiovisuele middelen van onze mooie kerkzaal maximaal. In die zin zoeken we juist in de credovieringen bewust het experiment. Want in de credovieringen zoeken we vooral het leven van vandaag. Waar raakt de traditie van de kerk aan ons leven, hier en nu?

Een paar voorbeelden:
- Opgevaren ten hemel


- Een credoviering over de geloofsbelijdenis van Luther (toen we na anderhalf jaar 'credo' de geleerde vrijheid bewust ook een keer in de hoofddienst toe wilden passen - naar inhoud en moment dus een excurs)

 

terug
 
 
 

Inloggen


 

Spreekuur predikant
datum en tijdstip 19-06-2018 om 10:00
meer details

Handwerken voor het goede doel
datum en tijdstip 20-06-2018 om 10:30u
meer details

Noabermaaltijd
datum en tijdstip 20-06-2018 om 17.45u
meer details

In Babel... Daniël in de zomer
datum en tijdstip 22-07-2018 om 10:00
Deze zomer lezen we in de Ontmoetingskerk het boek Daniël. En daarmee verblijven we zeven weken lang in Babel! Babel functioneert in de bijbelse verhalen als het land waar men niet meer weet wat goed is. Waar alle sporen van het bijbelse visioen van hoop op een andere, menselijker wereld zijn uitgewist. Babel is het land waar men de schouders ophaalt als de rechtstaat wordt bedreigd. Het is het land waar mensen zijn gaan wennen aan onrecht. Babel denkt Daniël van alles te kunnen beroven, zelfs van zijn naam. Maar één ding kan Babel hem niet ontnemen en dat is het bevrijdende visioen van de tora waar hij mee leeft. Dat visioen zit in zijn hart en houdt hem scherp. Het verhaal van Daniël komt actueel dichtbij en maakt ook ons wakker voor wat er deze dagen gebeurt. Een verhaal van troost en protest is het.
Voor wie, al is het dan vakantie, toch even wakker geschud wil worden…
meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad krant

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.