PKN
  » Organisatie » Diaconie » Hulptelefoon en Hulpaanvraag Diaconie 
Protestantse Gemeente Enschede
Hulptelefoon en Hulpaanvraag Diaconie Hulptelefoon en Hulpaanvraag Diaconie
Sinds een poosje hebben we als protestantse diaconie samen met de katholieke caritas de zogenaamde hulptelefoon in Enschede. Een van de diakenen heeft een week lang een telefoon op zak. Die telefoon kan gebeld worden door mensen, die werkelijk geen kant meer op kunnen. Zij hebben honger of worden hun huis uitgezet of zitten anderszins totaal aan de grond. Degene die de telefoon heeft, lenigt direct de meest basale nood: er worden boodschappen gekocht, er wordt geluisterd. Daarna wordt er naar wegen gezocht om erger te voorkomen. Tel: 06 - 38 76 50 54

Een andere mogelijkheid voor hulpaanvraag aan de diaconie is e-mailen naar

terug
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 15-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 15-11-2019 om 17:30
meer details

De opstanding....
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00
Over ‘hierna’ hebben we allemaal onze eigen beelden, zowel buiten als binnen de kerk. Dat varieert van beelden die vertellen van een ‘persoonlijk voortbestaan ook ná de dood’ tot ‘hierna is er gewoon niets’ en tal van beelden die zich ergens daartussen of daarnaast (vlindertjes, sterretjes) bevinden. Gesprek over onze beelden is – binnen en buiten de kerk – vaak moeilijk. We weten dat het beelden zijn, maar tegelijk zijn we in die beelden toch kwetsbaar. Ze raken aan ons diepste levensvertrouwen. 
Die variëteit in beelden is niet pas iets van onze moderne tijd, zo valt te ontdekken in het Evangelie van deze zondag (Lucas 20, 27-38). Ook in de tijd van Jezus liepen de beelden al ver uiteen. En ook in het Evangelie loopt een gesprek helemaal vast als mensen vergeten dat dergelijke beelden ‘maar’ beelden zijn….
Eens te meer gaat het Evangelie het thema ‘dood en opstanding’ niet uit de weg. Het gaat immers over ons diepste levensvertrouwen. Maar lukt het om door de klassieke beelden heen toch iets van nieuwe taal te vinden? Een kostbare vraag, zeker in het licht van de gedachtenis van onze gestorvenen, volgende week.

 meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.