PKN
  » Activiteiten » 'Bruggenbouwers' 
Protestantse Gemeente Enschede
Team Bruggenbouwen Enschede Team Bruggenbouwen Enschede
BruggenBouwen Enschede
Al langer dan een jaar doen we als Ontmoetingskerkgemeenschap mee aan het team BruggenBouwen. De BruggenBouwers hebben zich als doel gesteld bruggen te bouwen tussen mensen met verschillende levensovertuigingen in Enschede. Elke maand schuiven daarom mensen uit humanistische, islamitische, christelijke, syrisch-orthodoxe, joodse kringen aan om met elkaar te praten, bevriend te raken en in actie te komen waar dat maar nodig is. Uw diaconaal predikante schuift namens de Ontmoetingskerk aan. Ook de burgerlijke gemeente is meer dan geïnteresseerd in dit initiatief en vroeg ons daarom om voor de laatste vergadering van het jaar 2106 in het gemeentehuis te gast te zijn. Er werd vergaderd in aanwezigheid van de burgemeester en onder het genot van een heerlijk stamppotbuffet.
Onderstaand (zie 'lees meer') een verslag van deze bijeenkomst (gedeeltelijk overgenomen uit www.geloveninsamenleven.nl.)

 
lees meer »
 
De kunst van het samenleven De kunst van het samenleven
“Opdat wij elkaar beter leren kennen”. Dat was de kernboodschap die Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch haalde uit de brunch die stichting Ebru in samenwerking met de Protestantse Gemeente Enschede, de Raad voor Levensbeschouwingen en Religies Enschede en stichting INS op zondagmiddag 19 februari jl. in de Ontmoetingskerk organiseerde. Naar schatting zo’n 120 mensen (dat zijn er twee keer zoveel als bij een goedbezochte Noabermaaltijd) met verschillende etnische, religieuze en culturele achtergronden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om in het kader van de “Kunst van het Samenleven” samen te eten, samen te denken en samen op te lossen.
Zie 'lees meer'
lees meer »
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 25-10-2019 om 13:15 uur
meer details

“Komt een man bij een tempel…”
datum en tijdstip 27-10-2019 om 10.00 uur
Komende zomer gaan 10 jongeren van de Protestantse Gemeente Enschede twee weken naar een kinderdagopvang in Vayk, Armenië. Ze organiseren een spelweek voor de kinderen daar en ze bouwen een speeltuin op het terrein van het opvangcentrum.
Hun motivatie om geld voor deze reis bij elkaar te sparen, de inzet, betrokkenheid en bijdrage van de gemeente daarbij, het enthousiasme om twee weken van je vakantie in te leveren voor een onbekende ander. Dat is één ingrediënt van de dienst.

Een tweede ingrediënt is de gelijkenis van twee mannen die naar de tempel komen om te bidden (Lukas 18: 9 - 14). De één is een rechtvaardig mens, heeft veel van God ontvangen en richt zijn leven in naar Gods wil; zijn gebed is vol dankbaarheid. De ander lijkt zelfzuchtiger keuzes gemaakt te hebben in zijn leven, althans, dat verraadt zijn beroep ons. Veel weten we niet van hem. Dan alleen zijn korte gebed: “God, wees mij zondaar genadig”.
Wat is de boodschap van deze twee biddende mannen voor onze kinderen, voor onszelf? Wat vertelt de gelijkenis over motivatie, betrokkenheid en enthousiasme?

Een derde ingrediënt is de cantorij, die deze zondag onder andere een eigen vertaling van Mathijs Kraan van Psalm 27 zal zingen. Zowel de tekst als de muziek is vernieuwend!


Licht, redder, jij,
Voor wie zou ik nog bang zijn?
Jij, mijn behoud.

Kwam een meute mensen op me af,
Slagers, slachters, rovers, moordenaars,
Zij zouden vallen, ik zou leven.
Al voerden alle legers oorlog tegen mij,
Ik was veilig.
Licht, redder, jij,
Voor wie zou ik nog bang zijn?
Jij, mijn behoud.
Een ding is er dat ik je wil vragen:
Hoed mij, berg mij, neem mij in je huis,
Laat mij schuilen, al was het op je drempel.
Als ik verlaten ben, verloren, wijs de weg
Die leidt naar jou.
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 15-11-2019 om 17:30
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.