PKN
  » Activiteiten » 'Bruggenbouwers' 
Protestantse Gemeente Enschede
Team Bruggenbouwen Enschede Team Bruggenbouwen Enschede
BruggenBouwen Enschede
Al langer dan een jaar doen we als Ontmoetingskerkgemeenschap mee aan het team BruggenBouwen. De BruggenBouwers hebben zich als doel gesteld bruggen te bouwen tussen mensen met verschillende levensovertuigingen in Enschede. Elke maand schuiven daarom mensen uit humanistische, islamitische, christelijke, syrisch-orthodoxe, joodse kringen aan om met elkaar te praten, bevriend te raken en in actie te komen waar dat maar nodig is. Uw diaconaal predikante schuift namens de Ontmoetingskerk aan. Ook de burgerlijke gemeente is meer dan geïnteresseerd in dit initiatief en vroeg ons daarom om voor de laatste vergadering van het jaar 2106 in het gemeentehuis te gast te zijn. Er werd vergaderd in aanwezigheid van de burgemeester en onder het genot van een heerlijk stamppotbuffet.
Onderstaand (zie 'lees meer') een verslag van deze bijeenkomst (gedeeltelijk overgenomen uit www.geloveninsamenleven.nl.)

 
lees meer »
 
De kunst van het samenleven De kunst van het samenleven
“Opdat wij elkaar beter leren kennen”. Dat was de kernboodschap die Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch haalde uit de brunch die stichting Ebru in samenwerking met de Protestantse Gemeente Enschede, de Raad voor Levensbeschouwingen en Religies Enschede en stichting INS op zondagmiddag 19 februari jl. in de Ontmoetingskerk organiseerde. Naar schatting zo’n 120 mensen (dat zijn er twee keer zoveel als bij een goedbezochte Noabermaaltijd) met verschillende etnische, religieuze en culturele achtergronden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om in het kader van de “Kunst van het Samenleven” samen te eten, samen te denken en samen op te lossen.
Zie 'lees meer'
lees meer »
 
 
 

Inloggen


 

Coventrygebed
datum en tijdstip 06-12-2019 om 13:15 uur
meer details

Kerstviering
datum en tijdstip 11-12-2019 om 15:30
meer details

Met het koor Chantons “op weg naar kerst”
datum en tijdstip 13-12-2019 om 19:30
meer details

Kerstviering
datum en tijdstip 14-12-2019 om 15:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.