PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

do 24 december 2015

Kerstnacht: Geen plaats?

Locatie: 
 Grote Kerk, Oude Markt, Enschede
Tijdstip: 
 22.00 uur

In de kerstnacht zal, zoals elk jaar, in de Grote kerk op de markt in Enschede een kerstnachtdienst plaats vinden. In het hart van de stad staan de deuren uitnodigend open voor iedere Enschedeeër, die de kerstdagen wil beginnen met zingen en bezinning. Het thema zal dit jaar “Geen plaats?” zijn.
We zullen luisteren naar vragen en gedachten, die opgekomen zijn in de voorbereidingsgroep naar aanleiding van de actualiteit én het lezen van het verhaal, dat de evangelist Lukas ons vertelt over de geboorte van een kind, voor wie van meet af aan geen plaats is en die zelfs met zijn ouders moet vluchten voor geweld. In de dienst zal het verhaal van mensen, die in deze tijd hebben moeten vluchten, verteld worden. De collecte zal voor het vluchtelingenwerk zijn.
We zingen veel kerstliederen, begeleid door Jan-Willem Fikse (orgel) en we luisteren naar mooie muziek, die wordt gemaakt door Kirsten Fikse en Danielle van Barneveld (fluit), voorganger is citypastor ds. Ellen Sonneveld.
Allen zeer hartelijk welkom!

terug
 


 
 

Inloggen


 

Kerstviering
datum en tijdstip 11-12-2019 om 15:30
meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 13-12-2019 om 13:15 uur
meer details

Met het koor Chantons “op weg naar kerst”
datum en tijdstip 13-12-2019 om 19:30
meer details

Kerstviering
datum en tijdstip 14-12-2019 om 15:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.