PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

wo 14 augustus 2019

Zomerzin: Klezmermuziek

Locatie: 
 Ontmoetingskerk, Varviksingen 139 Enschede
Tijdstip: 
 14:00  - 16:00

Deze middag neemt Anne Mous ons mee in de wondere wereld van de Klezmermuziek. Van oorsprong is Klezmer Joodse bruiloftsmuziek. Klezmer is bijgevolg een smeltkroes van stijlen. Balkaninvloeden, Orientaalse invloeden, maar zeker ook zigeunerinvloeden zijn sfeerbepalend. En in modernere Klezmer zijn zelfs Jazz-invloeden te horen. Maar uit welk deel van Europa ook afkomstig, het is altijd muziek die beweegt. Soms letterlijk, in de zin dat je nauwelijks stil kan blijven zitten. Soms meer van binnen, in de zin dat de muziek hevig ontroert. Kortom, ook deze middag trekken weer werelden aan ons voorbij, gewoon in de Enschedese Ontmoetingskerk.

terug
 


 
 

Inloggen


 

De opstanding....
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10:00
Over ‘hierna’ hebben we allemaal onze eigen beelden, zowel buiten als binnen de kerk. Dat varieert van beelden die vertellen van een ‘persoonlijk voortbestaan ook ná de dood’ tot ‘hierna is er gewoon niets’ en tal van beelden die zich ergens daartussen of daarnaast (vlindertjes, sterretjes) bevinden. Gesprek over onze beelden is – binnen en buiten de kerk – vaak moeilijk. We weten dat het beelden zijn, maar tegelijk zijn we in die beelden toch kwetsbaar. Ze raken aan ons diepste levensvertrouwen. 
Die variëteit in beelden is niet pas iets van onze moderne tijd, zo valt te ontdekken in het Evangelie van deze zondag (Lucas 20, 27-38). Ook in de tijd van Jezus liepen de beelden al ver uiteen. En ook in het Evangelie loopt een gesprek helemaal vast als mensen vergeten dat dergelijke beelden ‘maar’ beelden zijn….
Eens te meer gaat het Evangelie het thema ‘dood en opstanding’ niet uit de weg. Het gaat immers over ons diepste levensvertrouwen. Maar lukt het om door de klassieke beelden heen toch iets van nieuwe taal te vinden? Een kostbare vraag, zeker in het licht van de gedachtenis van onze gestorvenen, volgende week.

 meer details

Coventrygebed
datum en tijdstip 22-11-2019 om 13:15 uur
meer details

Netwerkcafé 21+
datum en tijdstip 20-12-2019 om 17:30
meer details

 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Lees hier de tabloid van K&S
Aanmelden voor Kerk&Stad per mail

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.