PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

di 5 juni 2018

Groene Kerk

Locatie: 
 Ontmoetingskerk
Tijdstip: 
 20:00

Misschien herinnert u zich de ‘groene kerk’ nog? Een initiatief om binnen de kerk aan de slag te gaan met duurzaamheid. De diaconie heeft besloten dit thema bij de kop te pakken en ook bij ons in de kerk concreet vorm te geven. Hoofdinzet daarbij is het inspireren van de gemeenteleden om zelf actie te nemen. In juni maken we een start met de eerste concrete activiteiten georganiseerd.
Op dinsdag 5 juni (om 20.00 uur in de ontmoetingsruimte) is er een lezing over de ‘Waterfootprint’.  Water is van levensbelang, en ons consumentgedrag heeft invloed op het gebruik en beschikbaarheid van water wereldwijd. Een onderzoeker van de Universiteit Twente komt een toelichting geven over de achtergronden en toepassing van dit instrument waarmee men de eigen impact op de waterhuishouding  in beeld kan brengen. Tevens worden de relaties met ander zogenaamde footprints (zoals de CO2 footprint) gelegd.
Op donderdag 14 juni (om 18.00 uur) brengen we dat in praktijk door samen van een duurzame maaltijd te genieten (en zo vorm te geven aan duurzaam consumeren). Niet om met het vingertje te wijzen, maar om te laten zien wat kan.
Op zaterdag 16 (?) juni gaan we met de kinderen van de kinderdienst een zwerfvuil actie houden. De actie wordt afgesloten met een gezellige maaltijd.
Daarnaast zijn er ook al ander ideeën, maar als u nog suggesties heeft, trek dan vooral aan de bel.
Voor vragen spreek dan Anja Samson of Armand Dohmen aan in de kerk of stuur een e-mail aan  .

 

terug
 


 
 

Inloggen


 

Start actie kerkbalans 2019
datum en tijdstip 19-01-2019 om 11:30
meer details

Over zonde en vergeving
datum en tijdstip 20-01-2019 om 19:00
Over 'vergeving van zonden' gaat het in de Credoviering van 20 januari. 
We zullen leren dat we zonde echt niet zo moralistisch moeten verstaan als dat we doorgaans denken. En vergeving echt niet zo individualistisch als vaak wordt gedacht. De Bijbel denkt realistischer over de vrijheid van mensen dan wij moderne mensen vaak doen, en weet maar al te goed hoezeer machten en krachten van buiten bepalend zijn voor ons handelen. Dáárover gaat het - over bevrijding dus - als het Credo spreekt over 'vergeving van zonden'. 
Dat neemt niet weg dat we natuurlijk wel even aandacht besteden aan de 'zeven hoofdzonden' - en dan ook stiekem zullen genieten van de mooie plaatjes die hier in de loop der eeuwen bij zijn getekend. 
meer details

Credoviering - Vergeving van zonden
datum en tijdstip 20-01-2019 om 19:00
meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad tabloid krant
Aanmelden voor K&S per email

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.