PKN
  » Activiteiten » Activiteitenagenda 
Protestantse Gemeente Enschede

di 5 juni 2018

Groene Kerk

Locatie: 
 Ontmoetingskerk
Tijdstip: 
 20:00

Misschien herinnert u zich de ‘groene kerk’ nog? Een initiatief om binnen de kerk aan de slag te gaan met duurzaamheid. De diaconie heeft besloten dit thema bij de kop te pakken en ook bij ons in de kerk concreet vorm te geven. Hoofdinzet daarbij is het inspireren van de gemeenteleden om zelf actie te nemen. In juni maken we een start met de eerste concrete activiteiten georganiseerd.
Op dinsdag 5 juni (om 20.00 uur in de ontmoetingsruimte) is er een lezing over de ‘Waterfootprint’.  Water is van levensbelang, en ons consumentgedrag heeft invloed op het gebruik en beschikbaarheid van water wereldwijd. Een onderzoeker van de Universiteit Twente komt een toelichting geven over de achtergronden en toepassing van dit instrument waarmee men de eigen impact op de waterhuishouding  in beeld kan brengen. Tevens worden de relaties met ander zogenaamde footprints (zoals de CO2 footprint) gelegd.
Op donderdag 14 juni (om 18.00 uur) brengen we dat in praktijk door samen van een duurzame maaltijd te genieten (en zo vorm te geven aan duurzaam consumeren). Niet om met het vingertje te wijzen, maar om te laten zien wat kan.
Op zaterdag 16 (?) juni gaan we met de kinderen van de kinderdienst een zwerfvuil actie houden. De actie wordt afgesloten met een gezellige maaltijd.
Daarnaast zijn er ook al ander ideeën, maar als u nog suggesties heeft, trek dan vooral aan de bel.
Voor vragen spreek dan Anja Samson of Armand Dohmen aan in de kerk of stuur een e-mail aan  .

 

terug
 


 
 

Inloggen


 

Noabermaaltijd
datum en tijdstip 15-08-2018 om 17.45u
meer details

Netwerk café 23+
datum en tijdstip 17-08-2018 om 17:30
meer details

Teken aan de wand
datum en tijdstip 19-08-2018 om 10:00
Vandaag is het feest. We zijn uitgenodigd voor een gigantisch drinkgelag met wel duizend gasten. Allemaal mensen die ertoe doen. Trump is er vast ook bij. Maar er zijn veel meer bekenden. En wij zijn er ook. De beste wijnen zijn ingekocht. Genoeg om iedereen zichzelf volkomen lam te laten zuipen. Alle mannen krijgen een prachtige vrouw op schoot.
Het feestje loopt al snel uit de hand. Gore moppen gaan over de tafel. De vrouwen zijn gereduceerd tot speeltjes. Er wordt hard gelachen over die stumpers buiten die het niet redden in het leven. Nee, het gaat nergens over. Moet dat dan?
Maar dan is daar ineens een mensenhand. En die hand schrijft een paar woorden op de muur. Zomaar wat letters tijdens een tekstloos feestje. De gastheer schrikt zich een ongeluk. En niemand durft de woorden te ontcijferen.
Er is er maar eentje die deze woorden kan lezen. En dat is de joodse jongen die ooit door de vader van de gastheer werd gedeporteerd uit zijn land. ‘Gewogen en te licht bevonden’, leest hij.  Nihilisme wordt ontmaskerd. Een teken aan de wand.

 meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Kerkelijk Bureau
Openingstijden:
maandag t/m donderdag 10.00 - 13.30 uur.

Het Kerkelijk Bureau is gesloten van 17
augustus tot 10 september


 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad krant

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.